Foci

NB1, 5. forduló, beharangozó 2.0

Az OTP Bank Liga őszi szuperrangadóján a Debrecen a Videotont fogadja, a megtépázott Újpest Kaposvárra látogat.

Már az 5. fordulóban elérkeztünk a bajnokság őszi szezonjának legnagyobb összecsapásához, amelyen az elmúlt évek sikercsapata, a DVSC-TEVA izmos formában fogadja a címvédő, de nem legyőzhetetlen Videotont.

A Debrecen a múlt héten drámai meccsen győzte le a Kecskemétet idegenben, és négy forduló után hibátlanul áll, így a székesfehérváriak nehéz mérkőzés elé néznek. Annak ellenére, hogy a múlt heti keleti kitérőjükön legyűrték a Diósgyőrt.

A két csapat öltönyösei már a héten összecsaptak a jegyárusítás apropóján, minden készen áll egy igazi, feszült hangulatú rangadóhoz.

Amit természetesen mindkét hazai nagycsapat meg akar nyerni. A Loki mestere, Kondás Elemér szerint a Videoton ellen is ugyanazt a játékot kell produkálniuk, mint eddig: alázattal, akarattal, határozottsággal futballozni, és sokat futni.

Paulo Sousa tiszteli a DVSC-t, a Vidi trénere tulajdonképpen örül, hogy ilyen erős ellenfél is akad idehaza: „Jó döntéseket kell hoznunk, fantasztikusan játszanunk egyénileg és csapatként egyaránt. Örülök, hogy ilyen komoly ellenféllel kell megküzdenünk, mert csak az ilyen egységes, jól összerakott csapatok ellen tudunk fejlődni.”

DVSC-TEVA – Videoton FC 16 ó (m1, ÉLŐ)
Debrecen, Vezeti: Kassai Viktor

Bár a Kaposvár a jelen körülmények között otthon esélyesebbnek tűnik, mégis az Újpestről szól a vasárnap esti mérkőzés. A lila-fehérek tulajdonosának rendőrségi ügye, Mészöly Géza kirúgása, Zoran Spisljak szerződtetése, az ügyvezető távozása vagy maradása okán sok hírben szerepeltek a pont és lőtt gól nélkül álló lilák, akik jobban örültek volna, ha a sikereik miatt lennének főszereplők.

A kaposváriak persze azt is tudják, hogy a sok sebből vérző vendégek veszélyt jelenthetnek rájuk.

Az Újpest új, szerb trénerének villámgyorsan fel kellett mérnie a terepet, és már itt is a bemutatkozó mérkőzés: “Mentálisan fel kell pörgetni a fiúkat. Idén kevesebbet mutattak eddig, mint ami bennük van. Szerkezetben nem változtatok, néhány játékosra azonban új feladatot bízok. Fontos, hogy a srácok most már előre tekintsenek, és lelkesedéssel vessék bele magukat a küzdelembe” – hangzott Zoran Spisljak első előzetese.

Kaposvári Rákóczi-Újpest FC 18 ó (SPORT2, ÉLŐ)
Kaposvár, Vezeti: Berger József

Ajánlott videó

Olvasói sztorik