Foci

Gólt is lőtt és pontot is szerzett az Újpest

A mérkőzést kilenc emberrel befejező Újpest 2-2-es döntetlent játszott a Kaposvár vendégeként.

Érdekes közjáték vezette fel az lila-fehérek vendégszereplését, ugyanis a héten a menesztett Mészöly Géza helyére kinevezett Zoran Spisljak nem ülhetett le a kispadra. A szakembernek a papírjaival akadtak gondok – az egyik hiányzott –, így csak a lelátóról figyelhette az eseményeket.

A 7. percben aztán bosszankodhatott is egy sort, Egerszegi Tamás ugyanis szabálytalankodott a saját tizenhatosán belül, Milan Peric pedig magabiztosan értékesítette a befújt büntetőt. A folytatásban is a hazaiak diktálták a tempót, majd a megsérülő Fehér Csabát váltó Szokol Zsoltot a 29. percben kiállított a játékvezető, mivel utolsó emberként buktatta gólra törő ellenfelét.

A második felvonás első momentumaként aztán egyenlített a fővárosi együttes, egy szögletet követően Dvorschák Gábor lőtt a hálóba, megszerezve ezzel az Újpest első gólját a mostani szezonban. Ezt követően visszább esett a játék színvonala, majd úgy tűnt, hogy Peric lesz a nyerőember, a légiós ugyanis egy kipattanót lőtt Balajcza Szabolcs hálójába a 85. percben.

Kisvártatva aztán Rajczi Péter egalizált, egy középre fejelt labdát kotort közelről a hálóba, majd nem sokkal később begyűjtötte második sárgáját, így ő is idő előtt elhagyta a pályát. Hiába a Rákóczi kettős emberelőnye, a győzelmet nem tudta kiharcolni Sisa Tibor csapata, 2-2-es döntetlen lett a vége.

Az Újpest az ötödik forduló zárómeccsén így megszerezte szezonbeli első góljait és pontját.

Eredmény – OTP Bank Liga, 5. forduló
Kaposvár, 3000 néző, Vezette: Berger József
Kaposvári Rákóczi-Újpest FC 2-2 (1-0)
Kaposvár: Hajduch – Okuka, Bank, Zsók, Mudresa (Jánvári, 49.) – Hegedűs, Pedro (Alekszejev, 76.) – Pavlovic (Grumic, 63.), Kulcsár K., Balázs B. – Peric Vezetőedző: Sisa Tibor

Újpest: Balajcza – Fehér Cs. (Szokol, 25.), Dvorschák, Mihajlovic, Pollák – Simon K., Egerszegi, Markovic, Böőr (Lázár B., 69.) – Barczi (Üveges, 35.), Rajczi Vezetőedző: Zoran Spisljak

Gólszerzők: Peric (7., 85., előbbit 11-esből), illetve Dvorschák (46.), Rajczi (88.)
Sárga lap: Zsók (80.), illetve Böőr (17.), Markovic (19.), Rajczi (60., 90.), Pollák (64.)
Piros lap: Szokol (30.), Rajczi (90.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik