Foci

Szombathelyen folytatódott a ZTE vesszőfutása

A hazai pályán játszó Haladás Sopron Bank együttese Kenesei Krisztián találatával 1-0-ra nyert az OTP Bank Ligában.

Két eddig nyeretlen és várakozáson alul teljesítő csapat találkozott a Rohonci úti stadion mintegy hétezer nézője előtt.

Az első negyvenöt percben többnyire a hazai pályán játszó szombathelyiek próbálkoztak, ám a vasiak nem tudták mattolni Jahic kapust. A túloldalon a Zalaegerszeg kissé ötlettelenül játszott, így a zalaiakra nézve volt hízelgő a félidei 0-0 – igaz úgy tűnt, Sluka szabálytalankodott a saját tizenhatosán belül 46. percben.

A második felvonásban Meye révén már akadt helyzete Csank János csapatának is, míg a Hali rögvest egy keresztlécre pattanó lövéssel indított. A 70. percben aztán Kenesei Krisztián egy az egyben vihette a kapusra a labdát, a hálóőr letarolta a rutinos támadót, ám így sem tudta megóvni kapuját a góltól.

A folytatásban a ZTE már nem tudott újítani, Aczél Zoltán fiai pedig magabiztosan tartották a minimális előnyt. A Haladás végül teljesen megérdemelten megnyerte a mérkőzést és arrattaa első sikerét a szezonban, a Zalaegerszeg ugyanakkor továbbra is pont nélkül áll.

Eredmény – OTP Bank Liga, 5. forduló
Szombathely, 7000 néző, Vezette: Solymosi
Haladás Sopron Bank-ZTE FC 1-0 (0-0)
Haladás: Rózsa – Sluka, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy I G., Iszlai (Búrány 82.), Kovács I. (Irhás 65.), Halmosi – Kenesei, Vujovic (Orosz 71.) Vezetőedző: Aczél Zoltán

ZTE: Janic – Kocsárdi, Bogunovic, Bulatovic (Horváth A. a szünetben), Turcsik – Szalai, Kovács Ge., Kamber, Balázs (Kovács Gá. 61.) – Meye (Delic 75.), Bujor Vezetőedző: Csank János

Gólszerző: Kenesei (70.)
Sárga lap: Irhás (67.), illetve Bogunovic (51.), Bujor (87.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik