Foci

Nincs megállás: egygólos győzelmekkel nyomul az ETO

A Győr hátrányból fordított a vendég Vasas ellen az OTP Bank Liga ötödik fordulójának nyitómeccsén.

Szezonbeli ötödik győzelmére készült a Győr együttese a labdarúgó NB 1-ben, miután Csertői Aurél csapata eddig pontveszteség nélkül menetelt az új szezonban. Az ETO szinte már specializálódott az egygólos győzelmekre, a 2011-2012-es idényben az összes eddigi találkozójukat minimális különbséggel “húzták be”, de valószínűleg hasonló “problémákat” kívánnak maguknak a szezon hátralévő részére is.

A vendég Vasasnál korántsem volt ilyen fényes a helyzet, Komjáti András gárdája eddig mindössze egyetlen pontocskát kapart össze, így egyértelműen a Győr számított a mai összecsapás esélyesének.

Ez meg is látszott a mérkőzés elején, hamar kimaradt egy Koltai-ziccer, majd Aleksidze látványos kapáslövésénél kellett szépen hárítania Ilizinek. A Vasas nem játszotta el az áldozati bárány szerepét, egyre veszélyesebben kezdtek el futballozni a fővárosiak, mígnem az első félidő közepéhez érve a vezetést is sikerült megszerezniük. Egy hamar elvégzett szabadrúgás után a győriek még szinte fel sem ocsúdtak, Kulcsár pedig a legurított labdából óriási gólt akasztott a kapu jobb felső sarkába (0-1).

Hidegzuhany volt ez az ETO számára, de nem sokáig keseregtek: két perccel később egy bal oldali beadás után Koltai elé keveredett a labda, a Győr szélsőjének lövése a rövid sarokba talált utat, így máris egyenlő volt az állás (1-1).

Ekkor azonban még nem volt vége a gólparádénak, a hazai kapu előtt Fehér gyatra hazaadási kísérletére Dajic lecsapott, először még Stevanovic hárítani tudott, de másodjára már a kapuba talált a piros-kékek csatára (1-2).

Az ETO már az első félidő végén próbálkozott az egyenlítéssel, végül ez a mérkőzés 59. percében jött össze. Ji-Paraná végezhetett el szabadrúgást nagyjából 24 méterről, a ballábas tekerés a bal sarokba hullott, Ilizi nem tudott mit tenni (2-2).

A győriek hazai pályán nem álltak le, ennek pedig hamarosan meg is lett az eredménye: a csereként beállt Ahjupera volt erőszakos, átverekedte magát két védőn is, majd a Vasas kapusának lábai között laposan a hálóba gurított (3-2).

Csertői Aurél csapata fordítani tudott, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést (újra egy góllal), így öt forduló után továbbra is százszázalékos a Győri ETO. A Vasas helyzete most sem javult, mai ellenfelükhöz képest már 14 pont a lemaradásuk.

Eredmény – OTP Bank Liga, 5. forduló
Győr, ETO Stadion, 3000 néző, V: Fábián
Győri ETO FC – Vasas-Híd 3-2 (1-2)
Győr: Stevanovic – Babic, Djordjevic, Fehér, Völgyi – Pilibaitis – Trajkovic (Kiss M. 90.), Ji-Paraná – Koltai, Aleksidze (Tokody 86.), Dinjar (Ahjupera 64.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Vasas: Ilizi – Mileusnic, Gáspár, Sütő, Katona (Arsic 27.) – Kulcsár D., Kovács G., Bárányos (Beliczky 78.), Jokic – Dajic (Farkas B. 56.), Simic. Vezetőedző: Komjáti András
Gólszerzők: Koltai (24.), Ji-Paraná (59.), Ahjupera (66.), illetve Kulcsár D. (22.), Dajic (26.)
Sárga lap:
Arsic (58.), Beliczky (89.)
Piros lap: –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik