Foci

NB1, 5. forduló, beharangozó 1.0

Ki sem fogunk délután látszódni a magyar fociból, hat meccsel folytatódik az OTP Bank Liga.

Mozgalmas hét van mögöttük, több magyar klub edzője alatt látszólag megmozdult a kispad, de végül csak egy tréner, Mészöly Géza talpára kötöttek útilaput ÚjpestenBarátságos meccsen legyőztük Izlandot, a Fradinál fegyelmezési lavina indult el.

Szombaton délután futószalagon jönnek a meccsek, hat mérkőzésre kerül sor, köztük a Honvéd-FTC és a Haladás-ZTE örökrangadókra

A héten a Vasas edzőjét, Komjáti Andrást már sokan vélték látni állás nélkül, de a négy meccs után egy ponttal álló piros-kékek mestere még élvezi a bizalmat. Kérdés, meddig, mert az angyalföldiek a száz százalékos Győri ETO-hoz látogatnak.

Komjáti kincstári optimizmussal tekint a mérkőzés elé: „Szeretném, ha a játékosok megmutatnák, hogy képesek az odaadó és lelkes játékra, tudnak küzdeni a Vasasért.”

A győri tréner, Csertői Aurél nem a Vasas egyetlen pontocskájából indul ki, maximális összpontosítást vár el az ETO-tól.

Győri ETO FC – Vasas Híd 17:30
Győr, ETO Park, Vezeti: Fábián Mihály

A négy meccs után is hibátlan újonc, az Üllői útról is három pontal távozó PMFC a nem túl vidám ősz elé néző Kecskemétet fogadja, a vendégek még mindig nem heverték ki a múlt heti sokkot. A pécsi tréner tudatában van annak, hogy a KTE jó csapat:

Mészáros Ferenc: “A kötelező győzelem erős szó, mi igyekszünk kiszolgálni a szurkolókat. A Kecskemét kellemetlen ellenfél, de feltérképeztük őket is.”

Tomislav Sivic, a KTE trénere nem túl derűlátó a pécsi túrát illetően, sok a sérültje többen pedig formán kívül játszanak: “A pécsiek pedig még pontot sem vesztettek idén. Az utóbbi két meccsünkkel nagyon nem voltam megelégedve. Szerkezetilegtervezek változtatásokat, azonban a játékunk stílusa remélem, marad majd.”

Pécsi MFC – Kecskeméti TE 19 ó
Pécs, Vezeti: Iványi Zoltán

A Diósgyőr az idegenben is harapós Pápát látja vendégül, ebből akár nagy csata is kikerekedhet.

Benczés Miklós, DVTK edzője szerint a Pápa jól szervezett csapat, de bízik benne, hogy megtalálják a réseket. „Hazai pályán mi más is lehetne a célunk, mint megszerezni a három pontot? Mivel az ellenfél is támadófocit játszik, lüktető lesz a meccs, kérdés, ki hibázik majdkevesebbet.”

Diósgyőri VTK-Lombard Pápa Termál FC 19 ó
Diósgyőr, Vezeti: Veizer Roland

Az Európa-liga terhétől ha nem is örömmel, de megszabadult Paks múlt héten végleg elintézte, hogy az Újpesttől elküldjék Mészöly Gézát. A Siófokra készülő Paks szakvezetője, Kis Károly végre nem arról beszélt, hogy mennyire van éppen leharcolva a társaság: “A Siófok ellen ötletes, és eredményes játékkal szeretnénk kirukkolni és közben a védekezésünket is jól megszervezni. Amennyiben ezeket meg tudjuk valósítani, itthon tudjuk tartani a három pontot.”

MVM Paks-BFC Siófok 19 ó
Paks, Vezeti: Szabó Zsolt

Nyugaton két ősi ellenfél találkozik, ráadásul a presztízsen kívül is lesz miért harcolni. Az egypontos Haladás vendége, a négy zakóval érkező ZTE esetében ugyanez érvényes, csak még égetőbb a siker igénye.

Aczél Zoltán rangadószagot érez: „Senkit se tévesszen meg, hogy a Zalaegerszeg eddigi négy mérkőzését elvesztette. Biztos vagyok benne, hogy erre a találkozóra összekapja magát a ZTE, hiszen tudjuk, hogy mit jelent ennek a két csapatnak a rangadója.”

Csank János maga mögött tudná már a négymeccses rémálmot: “Az utóbbi hetekben sok gólt kaptunk, és bár Vlaszák nem felejtett el védeni, de most Jahic áll a kapuba. A meccsen biztos sokan lesznek, ez a jó versenyző típusú labdarúgóknak plusz motiváció. Remélem, ilyen játékos nálunk van több.”

Haladás Sopron Bank-ZTE FC 19 ó
Szombathely, Vezeti: Solymosi Péter

A szombat várhatóan legfeszültebb hangulata a Bozsik Stadionban lesz, elvégre egy Honvéd-Fradi meccsen ez a körülményektől függetlenül kijár.

Amúgy a körülmények a 9 pontos Honvédnak kedveznek, Supka Attila a higgadtabb a két tréner közül: „Nem változtattunk semmit a heti programon, mert a Ferencváros érkezik. A mérkőzésen hozzáállásban és koncentrációban a maximumot kell teljesítenünk!”

Prukner László valahogy nem úgy tűnik, mint egy harapós csapat harcias edzője: “A Honvéd kész csapat, mi meg egy átalakulóban vagyunk. Lehet, hogy a kispestiek  esélyesebbnek tűnik, de mi nem feltett kézzel megyünk Kispestre.”

Budapest Honvéd-Ferencváros 20 ó
Budapest, Bozsik Stadion, Vezeti: Bognár Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik