Foci

Komjáti tőlünk tudta meg, hogy kirúgták

A magyar futballban bármi elképzelhető. Komjáti András, a Vasas vezetőedzője szombat este nyolc óra öt perckor tőlünk tudta meg, hogy kirúgták. Ha tényleg kirúgták…

A Vasas 2-1-es vezetés után 3-2-es vereséget szenvedett a Győrtől a labdarúgó NB I ötödik fordulójában. Néhány perccel a lefújás után a www.nso.hu kész tényként közölte, hogy menesztették Komjáti Andrást, a csapat trénerét, és hétfőtől a horvát Marijan Vlak lesz a piros-kékek szakvezetője.

Telefonhívásunkra Komjáti érdekes közlendővel kezdte: „Önöktől hallom, hogy kirúgtak, én a mérkőzés után találkoztam és beszélgettem Faragó Attila tulajdonossal, Erdős László stratégiai igazgatóval, és a tulajdonos teljhatalmú megbízottjával, a játékosok szerződtetését intéző Gál Lászlóval, akinek a Vasasnál betöltött hivatalos funkcióját nem tudnám megmondani. Egyikük sem mondta, hogy kirúgtak volna…”

– Ezek szerint hivatalosan még ön a csapat vezetőedzője.

– Erre csak azt tudom mondani, hogy szombat este 20 óra 5 percig senki sem közölte volna velem, hogy menesztettek. Ettől függetlenül nincsenek illúzióim, ha a sajtó már tud a kirúgásomról, akkor annak bizonyára van alapja. Mindenesetre jellemző az elintézési módra, hogy újságíróktól kell értesülnöm a menesztésemről.

– Pedig egy darabing a kezükben volt a meccs. Aztán a kapusuk kapott két olyan gólt, hogyha én az ön helyében lennék, nagyon furcsa gondolataim támadnának.

– Mire céloz?

– Csak arra, hogy Koltai rövid sarkos gólja és Ji-Paraná távoli szabadrúgása is a védhető kategóriába tartozott…

– Az ebből fakadó következtetések levonását önre bízom, tőlem nem fog hallani semmiféle inszinuációt.

– Szóval, mi volt a véleménye az utolsó – ha igaz, hogy távozik – mérkőzéséről a Vasas kispadján?

– Azt kell mondanom, hogy az első öt fordulóban ez volt az első elfogadható meccsünk, a sors iróniája, hogy így sem tudtunk pontot szerezni. Az első félidő a miénk volt, sajnos a másodikban bedarált bennünket a mindent egy lapra feltevő Győr.

– Igaz, hogy – amint a sportnapilap írta – nem volt beszélő viszonyban a játékosaival?

– Ez kitaláció, erről csütörtökön a tulajdonost is tájékoztattam.

– Mi az oka a Vasas nyári vesszőfutásának?

– Későn kezdődött a felkészülésünk, a játékosok nem egyszerre érkeztek, volt olyan emberem, aki hónapok óta nem edzett, vagyis nem volt egyforma a játékosaim felkészültsége. Képtelen voltam kialakítani egy kompakt 20-as keretet, s így szinte törvényszerű volt a bukás.

– Hogyan összegezné legutóbbi edzői időszakát a Vasasnál?

– Tavaly október 9-én szerződtetett a klub, 2010 tavasza mennybemenetel volt onnan, ahol ősszel voltunk, az idei nyár viszont maga a pokoljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik