Foci

Bajnokverés a Bundesligában, Stieber nem játszott

A Dortmund elszenvedte első vereségét a német labdarúgó-bajnokságban, míg a Bayern München a hajrában gyűjtötte be a három pontot.

Hat mérkőzéssel kezdődött meg szombat délután a Bundesliga második fordulója, így nem meglepő, hogy magyar érdekeltségű találkozó is akadt a programban. Stieber Zoltán a nyitófordulóban kezdőként lépett pályára a Mainz csapatában a Bayer Leverkusen elleni győztes mérkőzésen, ma a Freiburg otthonában azonban csak a padra ülhetett le a 22 éves magyar középpályás.

Stieber aztán csereként sem lépett pályára, csapata nélküle gyűjtötte be a három pontot, miután a második félidőben Risse és Choupo-Moting is betalált a Freiburg kapujába, akik Cissé révén csak szépíteni tudtak. A sérült Szalai Ádámot is soraiban tudó Mainz két forduló után százszázalékos a Bundesligában.

A Mainz újabb győzelme:




A parádés játékkal rajtoló
Borussia Dortmund a Hoffenheim otthonába látogatott, ahol az új szezonban el is szenvedte első vereségét a bajnokcsapat. A sárga-feketéknek hiába volt valamivel több helyzetük az első félidőben, a vezetést a mérkőzés elején a hazaiak szerezték meg, Salihovic szabadrúgásból akasztott óriási “dugót” a jobb felső sarokba.

A vendégek ugyan többet birtokolták a labdát, és volt, hogy közel is jártak az egyenlítéshez, de végül nem tudtak betalálni, így meglepetésre már két forduló után megvan az első veresége a bajnoki címvédőnek.

Salihovic lába nagyon elsült:

A Bayern München csalódást keltő teljesítményt nyújtott az első körben, hazai vereségük után a jól rajtoló Wolfsburg otthonában adódott lehetőség a javításra. A bajorok hiába vonultatták fel Schweinsteigert, Ribéryt, Müllert és Gomezt is a kezdőcsapatban, sokáig képtelenek voltak betalálni az ellenfél kapujába.

Jupp Heynckes csapatának szerencséje, hogy a Wolfsburg is gólképtelen maradt, míg a Bayern a 91. percben gólt szerzett, Luiz Gustavo találata az új szezon első győzelmét jelentette a münchenieknek.

A Bayern győztes találata:

A Schalke hazai pályán Podolski gólja után hamar hátrányba került a Köln ellen, de aztán nem kegyelmeztek a gelsenkircheniek. Az első fordulóban Stuttgartban botló hazaiak hőse a három gólig jutó Huntelaar volt, de gólt szerzett Raúl is, végül 5-1-re diadalmaskodott Ralf Rangnick együttese.

Megszerezte első pontját az újonc Hertha BSC, a fővárosiak Hamburgból távoztak egy ponttal, miután a mérkőzés végéhez közeledve Mijatovic egalizálni tudott (2-2 a vége). Nagy Dániel nem szerepelt a hazaiak keretében.

A Hannover második győzelmét aratta, a Nürnberg vendégeként 2-1-re sikerült diadalmaskodniuk.

Eredmények – Bundesliga, 2. forduló
Freiburg – Mainz 1-2 (0-0)
Gólszerzők:
Cissé (90.) illetve Risse (64.), Choupo – Moting (80.)
Hoffenheim – Borussia Dortmund 1-0 (1-0)
Gólszerző: Salihovic (9.)
Wolfsburg – Bayern München 0-1 (0-0)
Gólszerző:
Luiz Gustavo (91.)
Hamburger SV – Hertha BSC 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Petric (25. – 11-esből), Son (62.) illetve Torun (43.), Mijatovic (88.)
Schalke 04 – 1. FC Köln 5-1 (1-1)
Gólszerzők: Huntelaar (42., 47., 84. – az elsőt 11-esből), Holtby (48.), Raúl (59.) illetve Podolski (12.)
Nürnberg – Hannover 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Pekhart (56.) illetve Abdellaoue (16.), Rausch (27. – 11-esből)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik