Foci

A Loki visszaszólt a Vidinek

A DVSC közleményben reagált a fehérváriak fegyelmi eljárást kezdeményező lépésére.

A pályán csak vasárnap, a labdarúgó NB 1 idei kiírásának egyik legnagyobb rangadóján csapnak össze, a zöld gyepen kívül azonban már most kezdenek forrni az indulatok a Debrecen és a Videoton között.

Mint arról reggel beszámoltunk, a fehérváriak részéről közölték, hogy fegyelmi eljárást kezdeményeznek az MLSZ-nél a Debrecen ellen, mivel szerintük a hajdúságiak jegyárusítással kapcsolatos procedúrájuk során megsértették a Vidi jó hírnevét. A bajnokcsapatnál nehezményezték, hogy a mérkőzésnek otthont adó debreceniek először 1200 forintos jegyekről értesítették őket, de a klubhoz érkező tiketteken már 2000 forintos ár szerepelt.

A Vidi szerint mindez az MLSZ egyik szabályzatát is megsérti, amely szerint a vendégcsapatok nem fizethetnek többet jegyükért a hazai drukkereknél.

A Debrecen részéről délután közleményben reagáltak a vádakra, amelyben kifejtik: a fenti szabály csak akkor vonatkozna rájuk ebben az esetben, ha országos hálózaton keresztül értékesítenék a jegyeket, de ezt nem így teszik.

Mint írják, többször is tettek kísérletet arra, hogy minden csapatnál egységes jegyárat határozzanak meg a vendégcsapatok számára, de mivel ez nem járt sikerrel, így 2000 a forintos ár mellett döntöttek. Hozzáteszik, ez az összeg a többi csapathoz képest nem kirívó.

Megnéztük a Fehérvár honlapját. A vendégszektorba 1600 Ft-ba kerülnek a jegyek, a vele szemben lévő J szektorba pedig 800 forintos áron is lehet jegyet vásárolni” – jegyzik meg a hajdúsági klub honlapján megjelent közleményben.

“A DVSC az elmúlt 10 évben egyetlen klubbal szemben sem kezdeményezett eljárást, bár oka több esetben is lett volna rá. Többek között a Fehérvár FC-vel szemben is az MLSZ Átigazolási Bizottsága előtt, mivel többszöri felszólításunk ellenére sem fizette meg klubunknak egy játékossal kapcsolatban a minket megillető utánpótlás-képzési kártalanítást.

Úgy gondoljuk, nem szolgálja a magyar labdarúgás érdekét, ha a klubok egymást jelengetik az MLSZ fegyelmi testülete előtt.” – zárul a Loki válasza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik