Foci

Klinsmann döntetlennel debütált az USA kispadján

Az amerikai labdarúgó-válogatott frissen kinevezett német szövetségi kapitánya a Mexikó elleni barátságos mérkőzésen mutatkozott be.

A 47 éves szakvezető feladata nem volt könnyű, csapatával egyből az ősi rivális ellen kellett bizonyítania a Philadelphiában rendezett mérkőzésen. Az egykori világ- és Európa-bajnok csatárnak nem ez az első kapitányi kinevezése, hiszen hazája válogatottját két évig irányította (2004-2006), és végül bronzérmet szerzett a 2006-os németországi világbajnokságon.

A Mexikó elleni barátságos mérkőzés pikantériája az volt, hogy sokan a június 25-én lejátszott Arany Kupa döntő visszavágójaként tekintettek rá, amit az amerikaiak hazai pályán egy látványos mérkőzésen 4-2-re vesztettek el, és ez egyben megpecsételte a volt szövetségi kapitány, Bob Bradley sorsát is.

A szerdai mérkőzésen a Javier Hernández nélkül felálló mexikóiak szerezték meg a vezetést Oribe Peralta révén a 17. percben, amit majd egy óra elteltével egalizált Jürgen Klinsmann csapata, Robbie Rogers második gólját szerezte a nemzeti tizenegyben. Klinsmann a mérkőzésről elmondta, egy nagyon jó és izgalmas találkozón vannak túl, ahol nagyszerű volt látni a pályára lépő fiatal játékosok hozzáállását.

A mérkőzés összefoglalója:

Eredmény – felkészülési mérkőzés
Egyesült Államok – Mexikó 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Rogers (73.) illetve Peralta (17.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik