Foci

Fabregas napokon belül a Barcelonáé lehet

Angol és spanyol lapok egybehangzó véleménye szerint Cesc Fabregas visszatér a Barcelonához, már csak az ára kérdéses.

Idestova két éve húzódik az a saga, mely szerint a spanyol válogatott játékos visszavágyódik nevelőegyesületéhez, a Barcelonához. A katalán óriás ennek megfelelően megállás nélkül alkudozott az Ágyúsok menedzsmentjével, ám az angolok rendre olyan összeget kértek érte, amire a gránátvörös-kékek – ha nagy bánatukra is, de – nemet mondtak.

2011 nyarán aztán kezdtek közeledni az álláspontok, majd csütörtökön robbant a bomba, mely szerint a felek egyezségre jutottak. A lehetséges kivásárlási árról egyelőre nem sokat tudni, 34-36 millió fontig mindenféle verzió felmerült. Utóbbit a The Sun dobta be, mely szerint ebből az összegből ráadásul 4 és félmilliót magának Cesc Fabregasnak kell kicsengetnie saját zsebből. Mindenesetre abban egyetértenek a lapok, hogy akár az elkövetkezendő 48 órában megtörténhet a nagy bejelentés, a focista pedig 2016. június 30-ig írhat alá.

Egy kis ízelítő Fabregas előző idényéből:

Az Európa- és világbajnok középpályás 1997-től kezdve 2003-ig nevelkedett Katalóniában, majd ekkor leszerződtette őt az Arsenal. Ugyan eleinte nehezen illeszkedett be, Patrick Vieira Torinóba igazolásakor megnyílt előtte az út a kezdőbe, a még mindig csak 24 esztendős labdarúgó pedig élt akkor a lehetőséggel, a 2005-06-os szezon hozta meg neki az áttörést. 2008-ban már az a megtiszteltetés érte, hogy Arséne Wenger neki adta a csapatkapitányi karszalagot.

FA-kupát és angol Szuperkupát (Community Shield) nyert az Arsenallal, míg a Bajnokok Ligájában és a Ligakupában is döntőig jutott a londoniakkal.

Amennyiben Fabregas tényleg a Barcelonáé lesz, úgy Pep Guardiolának igen kellemes gondjai lesznek a Barca középső középpályájának összerakásakor. Xavi Hernandez és Andrés Iniesta igazi klasszisnak minősülnek, de a keret tagja még a PSV-től szezon közben elcsábított Ibrahim Afellay, a spanyol válogatott Sergio Busquets, az argentin nemzeti csapatot erősítő Javier Mascherano, a mali labdarúgás egyik legjobbja, Seydou Keita, illetve az óriási tehetségnek kikiáltott Thiago Alcantara is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik