Foci

A spanyol focisták is sztrájkkal fenyegetőznek

A spanyol első és másodosztályú labdarúgók sztrájkja miatt elmaradhat a Primera és a Segunda División első két fordulója.

A játékosok szakszervezete csütörtökön hirdetett munkabeszüntetést a bajnokság első két hetére. “Álláspontunk egységes, sztrájk lesz. A bajnokság addig nem kezdődik el, amíg nem jön létre új egyezség a liga és a játékosok között” – mondta Luis Rubiales, a szakszervezet elnöke sajtótájékoztatón.

Az elöljáró kifejtette, a labdarúgók nem magasabb fizetést akarnak, hanem azt, hogy megkapják, ami a szerződésük szerint jár nekik.

Rubiales olyan megállapodást szeretne, mint amilyen Angliában, Németországban és Hollandiában van, amely tartalmazza, hogy ha egy klub nem fizeti ki a játékosait, nem is szerepelhet az egyes sorozatokban. A Primera División augusztus 20-án rajtolna az eredeti kiírás szerint.

Mint arról korábban beszámoltunk, az olasz bajnokságban is sztrájkot helyezett kilátásba a profi játékosok szakszervezete, amennyiben a liga nem írja alá az új kollektív szerződést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik