Foci

A németek ötgólos meccsen verték a brazilokat

Németország hazai pályán megérdemelten győzte le 3-2-re Brazília legjobbjait a Kassai Viktor által vezetett barátságos labdarúgó-mérkőzésén.

A  szerdai nap egyik slágermérkőzésén Kassai Viktor vezette ki a csapatokat a stuttgarti gyepre, ahol a Copa Américán igencsak leszerepelt brazil válogatott vendégeskedett a tavalyi világbajnokság bronzérmesénél.

A Dortmundban remeklő Götze a kezdőcsapatban kapott helyet, és már a mérkőzés elején megszerezhette volna a vezetést a németeknek, Julio César azonban védte a próbálkozását.

A braziloknál a Neymar, Pato, Robinho hármas feladata lett volna a gólszerzés, a mérkőzés első félidejében azonban a németek domináltak. Ennek ellenére a hazaiak sem nyugodhattak meg, Mano Menezes csapata párszor azért jelezte, hogy veszélyes támadásokat képesek vezetni.

A második félidőben aztán érkeztek a gólok is, ráadásul Kassai Viktor kétszer is a büntetőpontra mutatott. A magyar játékvezető először Lúcio megmozdulásánál ítélt büntetőt a németek javára, az Inter védője Kroost rúgta fel. A tizenegyest Schweinsteiger értékesítette, vezettek a németek (1-0).

Nem sokkal később Götze duplázta meg a hazai előnyt egy gyönyörű akció végén (2-0), majd a másik oldalon Lahm szabálytalansága után Robinho végezhetett el tizenegyest. A Milan játékosa nem is hibázott, így a brazilok szépíteni tudtak (2-1).

A németek azonban újra kettőre növelték az előnyt, Schweinsteiger volt nagyon erőszakos, visszagurítását Schürrle a jobb felső sarokba zúdította (3-1). A végén még az európai nagyágyúk által üldözött Neymar lőtte ki Neuer kapujának jobb alsó sarkát (3-2), az egyenlítésre viszont már nem volt ideje Szambaország legjobbjainak.

Joachim Löw válogatottja végül csak egy góllal, de megérdemelten győzte le Brazília csapatát.

A találkozó öt gólja:

Eredmény – barátságos labdarúgó-mérkőzés
Németország – Brazília 3-2 (0-0)
Stuttgart, Mercedes-Benz Arena, 55 000 néző, Vezette: Kassai Viktor
Németország: Neuer – Trasch, Hummels (Boateng 89.), Badstuber, Lahm – Schweinsteiger (Rolfes 85.), Kroos, Götze (Cacau 89.), Podolski (Schürrle, a szünetben) – Müller, Gómez (Klose, a szünetben). Vezetőedző: Joachim Löw
Brazília: Júlio César – Dani Alves, Thiago Silva, Lúcio, André Santos – Ralf, Fernandinho (Ganso 70.), Ramires (Luiz Gustavo 86.) – Robinho (Renato Augusto 86.), Pato (Fred 77.), Neymar. Vezetőedző: Mano Menezes
Gólszerzők: Schweinsteiger (61. – 11-esből), Götze (67.), Schürrle (80.) illetve Robinho (72. – 11-esből), Neymar (92.)
Sárga lap: Ganso (74.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik