Foci

Magyar öröm: Nyert az U21-es válogatott is

Az U21-es labdarúgó-válogatott egy 92. percben lőtt góllal nyert 2-1-re a Wales otthonában rendezett felkészülési mérkőzésen.

Az mlsz.hu cikke szerint Róth Antal a Gulácsi Péter – Szokol Zsolt, Fiola Attila (Kálnoki-Kis Dávid, 46.), Fodor Ferenc, Sváb Dániel – Nagy Dániel (Haraszti Zsolt, 58.) , Simon Ádám – Bódi Ádám (Bertus Lajos, 46.), Gosztonyi András, Balázs Benjámin (Hidi Patrik, 73.)- Futács Márkó (Tischler Patrik, 58.) összeállításban játszatta a csapatot szerdán, amely egy villámgóllal már a hatodik percben megszerezte a vezetést, Gosztonyi András passzából Balázs Benjámin talált be.

Érdekesség, hogy a szigetországi publikumnak annyira tetszett a találat, hogy megtapsolták a magyar akciót. A 35. percben aztán már örömükben üthették össze tenyereiket, ugyanis a Simon Ádám ápolása miatt ideiglenesen tíz emberre fogyatkozó magyar csapat nem tudott mit kezdeni Lucas Lee 22 méteres bombagóljával.

A fordulást követően a hazaiak domináltak, de a 76. percben Gosztonyi lábában is ott volt a gól, szabadrúgása azonban a kapufán csattant. A hosszabbítás második percében aztán sikerült kicsikarni a győzelmet, Haraszti Zsolt 15 méterről köszönt be.

“Ezúttal is szoros mérkőzést játszottunk, de egészen más érzelmeket szabadít fel, ha egy utolsó percben megnyert mérkőzést követően kell összegezni. Hullámzó volt a játék és a teljesítményünk is, a meccs egyes szakaszaiban mi kerekedtünk ellenfelünk fölé, más szakaszaiban a hazai csapat volt a jobb. Nagyon örülök, hogy játékosaim egy kiegyenlített mérkőzés végén maguk javára tudták fordítani az eredményt” – értékelt Róth.

Eredmény – felkészülési mérkőzés
Wales U21 – Magyarország U21 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Lee (35.) illetve (Balázs (6.), Haraszti (92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik