Foci

Az utolsó percben nyertek a svédek

Eb-selejtezős ellenfeleink felemás eredménnyel zárták a szerdai barátságos válogatott mérkőzéseket: a svédek és a finnek nyertek, a moldovaiak kikaptak.

Soron következő selejtezős ellenfelünk, Svédország a végletekig kiélezett küzdelemben tudta csak legyőzni a házigazda ukránokat: a csereként beállt Tobias Hysen váltotta gólra Anders Svensson passzát a 91. percben, így az északiak a lehető legjobban hangoltak a szeptember 2-ai sorsdöntő budapesti összecsapásra.

A csoportbeli másik északi alakulat, Finnország idegenben próbálta legyőzni Lettország válogatottját. Az első félidő nem hozott gólt, azonban a fordulás után, az 58. percben beköszöntek a finnek Hamalainen révén, majd a 87. percben bebiztosították a győzelmet: Furuholm is bevette a lettek kapuját (0-2).

A moldávok ennél izgalmasabb összecsapást vívtak, igaz a lefújás után nem örülhettek annyira, mint a svédek vagy a finnek. Ciprus már a 13. percben megszerezte a vezetést, de a moldávok egyenlítettek, sőt a játékrész utolsó percében a fordítás is sikerült. A félidőt követően Ciprus ismét megrezgette a vendégek hálóját, és 2-2-nél, a 89. percben a győzelmet is megszerezték (3-2).

Célkeresztben Brazília

Az Egervári-csapatnak nem lesz könnyű dolga, hogy ott legyen a 2014-es brazíiliai vb-n: a hollandok és a törökök mellett Románia is komoly játékerőt képvisel. Riválisaink közül a hollandok nem játszottak szerdán, mivel angliai túrájukat a szigetországban zajló zavargások miatt törölték.

A törökök a szintén csoportbeli észtekkel játszották le soros barátságos mérkőzésüket: Emre Belözoglu már a 3. percben vezetést szerzett – tizenegyesből -, majd Kazim Kazim a 28. és a 36. percben is mattolta az észt hálóőrt. A 3-0-ás előny tudatában visszavettek a félholdasok, így újabb találat már nem született a meccsen.

A játéknap utolsó magyar érdekeltségű összecsapásán az Eb-selejtezős ellenfelünk, San Marino – akiket itthon és idegenben is simán megvertünk – a vb-selejtezős legfőbb riválist Romániát fogadta. Talán pozitív előjel lehet számunkra, hogy szomszédaink mindössze egy gólt tudtak csak szerezni a miniállam válogatottja ellen, azt is a 72. percben, Ovidiu Herea révén (0-1).

Eredmények-felkészülési mérkőzések

Litvánia-Örményország 3-0
Lettország-Finnország 0-2
Fehéroroszország-Bulgária 1-0
Ciprus-Moldova 3-2
Albánia-Montenegró 3-2
Norvégia-Csehország 3-0
Ukrajna-Svédország 0-1
Leichtenstein-Svájc 1-2
Ausztria-Szlovákai 1-2
Lengyelország-Grúzia 1-0
San Marino-Románia 0-1
Törökország-Észtország 3-0
Németország-Brazília 3-2
Olaszország-Spanyolország 2-1
Írország-Horvátország 0-0
Skócia-Dánia 2-1
Szlovénia-Belgium 0-0
Wales-Ausztrália 1-2
Bosznia-Hercegovina-Görögország 0-0
Franciaország-Chile 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik