Foci

Az olaszok megfricskázták a spanyolokat

Cesare Prandelli együttese barátságos labdarúgó-mérkőzésen 2-1-re verte a világbajnoki címvédőt.

A legutóbbi két világbajnokság győztese találkozott Bariban, ahol az olasz válogatott hazai közönség előtt rendkívül agilisan kezdte a találkozót Spanyolország legjobbjai ellen. A világbajnoki címvédő eleinte csak kereste a helyét a pályán, a hazaiak pedig már akkor kapufáig jutottak, Criscito lövésénél Casillas már verve volt.

Tovább folytatódott az olasz offenzíva, Montolivo lépett ki egy jó indítással, a Fiorentina középpályásának emelése pedig a keresztlécről pattant a spanyolok kapujába (1-0). Vezetett Cesare Prandelli csapata, ezután viszont megváltozott a játék képe.

Vicente del Bosque már tizenöt perc elteltével cserélt, Torres helyett Llorente lépett a pályára. A spanyolok kezdték átvenni az irányítást, többet birtokolták a labdát, az olaszok leginkább az ellentámadásokban bíztak. Ezek veszélyesek is voltak, Rossinak például már csak Casillast kellett volna megvernie egy indítás után, de nem sikerült neki.

Az első félidő végéhez közeledve egy bal oldali beadás után Chiellini és Llorente küzdött a labdáért, a játékvezető szerint a Juventus védője visszahúzta a támadót, így büntetőt lőhettek a vendégek. A tizenegyest Xabi Alonso a balra vetődő Buffon helyére durrantotta, egyenlítettek a spanyolok (1-1). A szünet előtt még Cassano szerezhetett volna gólt szülővárosában, de nem változott az eredmény.

Sokáig úgy tűnt, hogy a második félidőben sem lesz újabb gól: ugyan mindkét kapu előtt adódtak veszélyes lehetőségek, de ezeket nem sikerült kihasználniuk a csapatoknak.

A 84. percben aztán a csereként beállt Pazzini készített le egy labdát a szintén csereként beálló Aquilaninak, a Liverpool középpályásának lövése megpattant egy lábon, a labda így a spanyolok kapujában kötött ki (2-1).

A találat egyben a győzelmet is jelentette az olaszoknak, 2-1-re diadalmaskodtak a hazaiak az Európa- és világbajnok ellen.

Így győzte le a 2006-os világbajnok a 2010-es világbajnokot:

Eredmény – barátságos labdarúgó-mérkőzés
Olaszország – Spanyolország 2-1 (1-1)
Bari, San Nicola Stadion, 50 000 néző, Vezette: Felix Brych (német)
Olaszország: Buffon – Maggio, Ranocchia (Bonucci 77.), Chiellini, Criscito – De Rossi (Aquilani 65.), Thiago Motta, Pirlo, Montolivo (Nocerino 75.) – Rossi (Pazzini 59.), Cassano (Balotelli 59.). Vezetőedző: Cesare Prandelli
Spanyolország: Casillas (Valdés, a szünetben) – Iraola (Thiago, a szünetben), Piqué (Busquets 45+1.), Albiol, Arbeloa – J. Martínez, Xabi Alonso, Iniesta (Villa, a szünetben) – Cazorla (Mata 80.), Torres (Llorente 15.), Silva. Vezetőedző: Vicente del Bosque
Gólszerző: Montolivo (11.), Aquilani (84.) illetve Xabi Alonso (37. – 11-esből)
Sárga lap: Chiellini (67.) illetve Arbeloa (56.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik