Foci

Az Atalanta pontlevonást, Signori ötéves eltiltást kapott

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) fegyelmi bizottsága meghozta döntését az olasz fogadási botrány ügyében.

A júniusban kirobbant botrányban érintett, az olasz első osztályba frissen feljutott Atalanta labdarúgócsapata az elsőfokú döntés alapján hatpontos levonással kénytelen majd megkezdeni a Serie A augusztus végén induló új szezonját, míg a gárda csapatkapitányát, Cristiano Donit három és fél évre eltiltották a futballtól. A válogatottban is megfordult Doni most 38 éves, így a döntés könnyen a pályafutása végét jelentheti. A bergamóiaktól még egy játékos kapott büntetést, Thomas Manfredinit három évre tiltották el.

Stefano Palazzi ügyész egyébként hét pont levonást kért az Atalantára, a fegyelmi bizottság csak egy kicsit volt megengedőbb. A másodosztályú Ascoli szintén hatpontos hátrányból kényszerül majd nekivágni a pontvadászatnak.

Az Atalanta fent említett két futballistáján kívül még tizenhat személy kapott kedden büntetést. A FIGC döntése alapján az ügyész kérését elfogadva öt évig nem vállalhat szerepet a labdarúgásban a Sopronban is megfordult, vb-ezüstérmes Giuseppe Signori, míg a Vasas korábbi sportigazgatója, Mauro Bressan három és fél éves eltiltást kapott.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a bundabotrányban szintén érintett Chievo csapata közel 22 millió forintnak megfelelő összeget köteles fizetni.

A fellebbezések után bő egy hét múlva, augusztus 17-én kezdődhet a másodfokú tárgyalás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik