Foci

Nani utolsó perces góljával fordított a MU a City ellen

A Manchester United 2-0-ás hátrányból felállva, 3-2-re győzte le a városi rivális Cityt a Community Shielden, így a bajnok nyerte a Szuperkupát.

Az angol Szuperkupa sorsa eddig csak egyszer dőlt el manchesteri városi rangadón: 1956-ban a United 1-0-ra győzte le a Cityt. Talán ez lebegett a Vörös Ördögök szeme előtt, ugyanis ők kezdték jobban a Community Shieldet, és az első 10 percben a kapujuk elé szegezték ellenfelüket.

A kékek hiába jöttek ki a nyomásból, a labda beszorult a két tizenhatos közé, és komolyabb helyzet nélkül csordogált a találkozó, egészen a szünet közeledtéig: a 35. percben Nani szabadrúgása épphogy elsuhant a kapufa mellett. Hiába próbálkozott többet a Rooney vezette alakulat, a 38. percben mégis ők bánkódhattak. David Silva szabadrúgását Joleon Lescott fejelte a rosszul kijövő de Gea kapujába. Az újonnan igazolt hálóőr is benne volt a gólban, csakúgy, mint a Vidic, Ferdinand páros, akik közt szabadon ugorhatott fel Lescott.

A bekapott gól érezhetően megfogta a Unitedet, és ezt ki is használta a városi rivális: Dzekót nem támadta le senki, így 25 méterről lövésre vállalkozott. De Gea tétlenkedésének köszönhetően a szünetben 2-0-át mutatott a Wembley eredményjelzője.

Ferguson – jó érzékkel – hármat is cserélt a félidőben, és az 52. percben már a skót trénernek is volt oka az örömre: Ashley Young szabadrúgására Chris Smalling érkezett, aki a beragadó védők közül okosan Hart kapujába belsőzött.

A United lendületbe jött, és újra megrezgették Hart hálóját: Rooney és Cleverley kényszerítőzött Nanival, végül a portugál volt a befejezőember (2-2).

Az egyenlítő találat felébresztette a Cityt, de nem tudtak komoly gólhelyzetbe kerülni a kékek támadói, csakúgy, mint a Rooney-Welbeck duó.

A négyperces hosszabbítás alatt egyik csapat sem mert nagyot kockáztatni, és talán már a játékosok is fejben a tizenegyespárbajra koncentráltak, egészen egy City szabadrúgásig, amit rosszul végeztek el. Rooney vaktában a kékek térfelére bombázta a labdát, de Kompany utolsó emberként nem tudta megszelídíteni a játékszert. Ezt kihasználva Nani egyedül vezethette kapura a labdát, és miután elfektette Hartot, az üres kapuba gurított.

A Manchester United 2-0-áról fordítva – Nani két góljának köszönhetően – tudta megszerezni idei első trófeáját, az angol Szuperkupát.

2011-ben a bajnok United jobbnak bizonyult a kupagyőztes Citynél:

Eredmény – Community Shield 2011
Manchester City-Manchester United 2-3 (2-0)
Manchester City: Hart – Richards, Kompany, Lescott, Kolarov (Clichy 72.) – De Jong, Silva, Toure, Milner (Johnson 67.) – Balotelli (Barry 59.), Dzeko.
Manchester United: De Gea – Smalling, Vidic (Jones, félidőben), Ferdinand (Evans, félidőben), Evra (Rafael 71.) – Nani, Carrick (Cleverley, félidőben), Anderson, Young – Welbeck (Berbatov 89.), Rooney.

Gólszerzők: Lescott 38., Dzeko 45+1, illetve Smalling 52., Nani 58. és 90+3.
Sárga lap: Dzeko 21., Richards 22., Toure 33., Kolarov 60., Millner 64., illetve Anderson 19., Evra 40.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik