Foci

A Paks is megverte a gólképtelen Újpestet

Negyedik mérkőzésén sem szerzett gólt az Újpest a labdarúgó NB 1-ben, így a vendég Paks két büntetővel elvitte a három pontot.

Első pontjai megszerzésére készült az Újpest FC labdarúgócsapata az OTP Bank Liga negyedik fordulójában: a lilák a sikertelen skóciai túrával a lábukban érkező Paks csapatát fogadták hazai pályán. A lelátón megjelent Leo Beenhakker, az Újpest nemrégiben kinevezett sportigazgatója is.

Küzdelmes mérkőzést vívott egymással a két alakulat, eleinte inkább a vendégek voltak fölényben, főleg Vayer kísérletezett a gólszerzéssel.

A kiegyenlítetté váló küzdelemben aztán az Újpest nagyon közel került ahhoz, hogy megszerezze első gólját a szezonban: Éger kézzel ért labdába a tizenhatoson belül (nem valószínű, hogy szándékosan), a megítélt büntetőt viszont Rajczi nem helyezte jól, Csernyánszki hárítani tudott.

A Paks egy megpattanó lövéssel szerezhetett volna vezetést a második félidőben, Balajcza azonban nagyot védett. A vendégeknél Vayer továbbra is elemében volt, de akciógólra a vendégek sem voltak képesek.

A mérkőzés utolsó harmadára fordulva aztán büntetőhöz jutott a Paks, Wilson szabálytalankodott Kiss Tamással szemben. A labda mögé Éger állt, a tolnaiak csapatkapitánya magabiztosan helyezett a kapuba, Balajcza nem találta el a sarkot.

Az Újpestnek szerencséje sem volt, Zamostny és Wilson sérülése után kilenc emberrel hajtottak az egyenlítésért. Ez aztán nem jött össze, sőt: a Hearts ellen eltiltása miatt hiányzó Vayer lövését Mihajlovic kézzel blokkolta, így újabb büntetőhöz jutott a Paks. Vayer nem hibázott, a vendégek 2-0-ra nyertek, így elvitték a három pontot a továbbra is pont és rúgott gól nélkül álló Újpest otthonából.

Eredmény – OTP Bank Liga, 4. forduló
Budapest, Szusza Ferenc stadion, 2300 néző, Vezette: Farkas Ádám
Újpest FC – MVM Paks 0-2 (0-0)
Újpest: Balajcza – Szokol (Üveges, 62.), Mihajlovic, Dvorchák, Pollák – Markovic, Wilson – Simon, Barczi (Zamostny, 76.), Lázár – Rajczi (Balogh, 61.). Vezetőedző: Mészöly Géza
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Sipeki, Sifter – Böde, Vayer, Bartha – Kiss T. (Magasföldi, 63.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Éger (60. – 11-esből), Vayer (90. – 11-esből)
Sárga lap: Markovic (56.), Rajczi (58.), Üveges (74.), Pollák (81.), illetve Báló (53.), Böde (69.), Sifter (84.) 
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik