Foci

Újabb győzelmével menetel a Pápa

Véber György együttese továbbra is veretlen a labdarúgó NB 1-ben, a negyedik fordulóban a Kaposvár ellen diadalmaskodtak 1-0-ra.

Önbizalomtól duzzadva érkezhetett Pápára a Kaposvári Rákóczi, hiszen Sisa Tibor fiai az előző fordulóban a bajnoki címvédő Videotont páholták el 2-0-ra. Persze Véber György együttesének sem kellett szerénykednie, a Pápa három forduló után veretlenül állt a bajnokságban.

Az első nagy lehetőség a hazaiak előtt adódott, a góllövőlistát holtversenyben vezető Maric lövése azonban elkerülte a kaput. Veszélyesebb volt a Pápa, még a kapufát is eltalálták, a szünet előtt pedig érkezett is a vezető találat: Maric próbálkozása még kijött a kapusról, Lovrencsics azonban közelről nem hibázott (1-0).

A Pápa a vezető találata után is aktívabb maradt, a második játékrész elején ismét a kaposvári védők voltak munkában. A vendégek aztán összekapták magukat, és megpróbálkoztak az egyenlítéssel (miközben a hazaiak lesgólt szereztek), Alexeev lövésénél Szűcs Lajosnak bravúrt kellett bemutatnia az előny megtartásához.

A másik oldalon Lovrencsics közel járt a duplázáshoz, de nem tudott túljárni Horváth László eszén. Ez azonban már nem bosszulta meg magát, a Lombard Pápa megnyerte a mérkőzést, így Véber György tanítványai továbbra is veretlenek, a megszerezhető tizenkét pontból tizet gyűjtöttek be.

Eredmény – OTP Bank Liga, 4. forduló
Pápa, Perutz Stadion, 2500 néző, Vezette: Radványi Ádám
Lombard Pápa – Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Rása 81.), Tóth G., Totadze, Présinger – Ganugrava, Farkas A. – Lovrencsics, Maric (Varga G. 90.) – Puri (Quintero 67.) – Ferenczi. Vezetőedző: Véber György
Kaposvár: Horváth L. – Okuka, Bank, Zsók, Gujic – Balázs (Jawad 59.), Hegedűs, Pedro, Pavlovic (Grumic 62.) – Kulcsár, Peric (Alekszejev 76.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerző: Lovrencsics (42.)
Sárga lap: Totadze (62.), Farkas A. (84.), illetve Okuka (25.), Balázs (36.)
Piros lap: –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik