Foci

Siralmas iksz a Vasas-Haladás meccsen

Kilátástalan játékot hozott a Vasas és a Haladás mérkőzése az OTP Bank Ligában. A csapatok azért kaptak egy-egy pontot.

Nem tolongtak a nézők a Fáy utcában, jó ha 500 néző összegyűlt a lelátón. Való igaz, a Haladás nem a Roma, ám most a szokásosnál is nagyobb szüksége lett volna a segítségre az angyalföldieknek.

A mérkőzés első félideje finoman szólva sem hozott minőségi játékot. Pedig ott volt a kezdőben a rutinos Bárányos Zsolt, aki a héten nyilatkozataival hozta magát és a vezetőket is kellemetlen helyzetbe. Más kérdés, hogy a középpályást egy hátulról történő szabálytalanság miatt érzésünk szerint már a félidő derekán ki kellett volna állítani – sárgát sem kapott érte.

A 14. percben adódott az első valamirevaló helyzet, méghozzá a Haladás előtt: Kenesei vitte el a baloldalon, kicsit kisodródott, majd az oldalhálóba lőtt. Választhatott volna jobb megoldást is.

A 21. percben ismét Kenesei lőhetett, akkor a jobboldalról, nagyon fölé. A 30. percben nagyot kellett védeni Ilizinek, mert Nagy 25 méterről tüzelt. A 37. percben majdnem gólt szerzett a Vasas. Katona végzett el szabadrúgást az oldalvonaltól nem messze, úgy 32 méterre a kaputól, a labda kipattant Rózsáról, de a védők éppen fel tudtak szabadítani.

Az 57. percig kellett várni az első érdemleges eseményre a második félidőben. Bárányos végzett el egy szögletet, a védők által lefejelt labda Korolovszky kezére pattant, de a spori ezúttal sem fújt bele a sípjába, ehelyett továbbot intett.

A 62. percben Katona ért egy kicsit hozzá Irháshoz a 16-oson belül, a szombathelyi játékos elesett, a büntető elmaradt – ez határeset volt. A 74. percben sokadszorra nem értette meg magát Ilizi és a Vasas védelme, Polényi fejelte haza a labdát, majdnem öngól lett a vége.

A 82. percben labdarúgásra emlékeztető jelenetet jegyezhettünk fel: Irhás lőtt lendületből, alig a kapu fölé.

Sajnos nem tudunk mást írni, mint azt, hogy rendkívül gyenge volt a találkozó színvonala, egyik csapat sem érdemelte meg, hogy emelkedjen a forduló előtti pontszáma, amely 0 volt. A szabályok szerint azonban döntetlen esetén egy-egy pontot kapnak a felek.

Eredmény – OTP Bank Liga, 4. forduló
Vasas-Híd – Haladás Sopron Bank 0-0
Fáy utca, 500 néző, vezette: Szabó Zsolt
Vasas: Ilizi – Polényi, Sütő, Katona, Kovács, Kulcsár, Bakos, Honma (Beliczky, a szünetben), Bárányos, Jokic (Arsic, 64.), Simic. Vezetőedző: Komjáti András
Haladás: Rózsa – Nagy II. Gábor, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. (Irhás, a szünetben), Nagy I. Gábor (Ugrai, 77.), Kovács, Sluka, Búrány, Halmosi, Kenesei (Gyurján, 68.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
Sárga lap: Tóth P. (24.), Halmosi (50.), Sütő (50.), Kulcsár (59.), Búrány (64.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik