Foci

Siófokon is győzött az ETO

A győriek negyedik egygólos győzelmüket aratták az OTP Bank Ligában, így még pontot sem veszítve ugrottak az élre.

A három forduló után százszázalékos Győri ETO Siófokra látogatott a labdarúgó NB 1 negyedik fordulójában, ahol Csertői Aurél csapata számára nem tűnt lehetetlen vállalkozásnak a veretlenség megtartása. A hazaiaknál egy győzelem és egy vereség volt az eddigi mérleg, a Balaton-partiak a Videoton ellen elhalasztott találkozójuk miatt egy meccs lemaradásban vannak a mezőnyhöz képest.

A győriek vezetőedzője hamar változtatni kényszerült a csapatán, a megsérült Simon András helyére Aleksidze érkezett a 15. percben. Addig nem sok helyzetet lehetett feljegyezni, viszont valamivel a vendégek voltak kezdeményezőbbek. Ez aztán eredményre is vezetett, az első félidő második felére fordulva Ji-Paraná passzát követően a csereként beállt Aleksidze tüzelt a bal alsó sarokba (0-1).

A grúz támadó akár duplázhatott is volna, a Siófok viszont gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelentett ellenfele kapujára.

A második félidő Aleksidze újabb helyzetével indult, a hazaiak kapuját őrző Mesterben akadt el a próbálkozás. A mezőnyjátékon kívül még egy büntetőgyanús esetet jegyezhettünk fel, a játékvezető azonban nem segített a Siófokon.

A Győri ETO négy meccs alatt a negyedik egygólos győzelmét aratta, Csertői Aurél csapata így a tabella élére ugrott.

Eredmények – OTP Bank Liga, 4. forduló
Siófok, BFC Siófok Stadion, 4000 néző, Vezette: Szilasi Szabolcs
BFC Siófok – Győri ETO FC 0-1 (0-1)
Siófok: Mester – Kiss Zs., Lengyel, Fehér Zs., Fejes – Haraszti, Tusori, Kecskés (Lattenstein 75.), Melczer (Rebryk 62.) – Huszák – Farkas J. (Horváth B. 86.). Vezetőedző: Mihalecz István
Győri ETO: Stevanovic – Babic, Djordjevic, Fehér Z., Völgyi – Pilibaitis – Koltai, Trajkovic (Windecker 82.), Ji-Paraná (Kiss M. 67.), Dinjar – Simon A. (Aleksidze 15.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Aleksidze (26.)
Sárga lap: Farkas J. (67.), illetve Völgyi (16.) 
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik