Foci

NB1, 4. forduló, beharangozó 1.0

Négy mérkőzéssel folytatódik szombaton az OTP Bank Liga 4. fordulója, a nap meccsének a Videoton-Diósgyőr összecsapás ígérkezik.

A pontnélküliek találkozóján a Vasas-Híd fogadja a Szombathelyi Haladást, a Siófok nem lesz irigylésre méltó helyzetben a veretlen Győr elleni idegenbeli találkozón.

A bajnokverő Kaposvár pápai vendégjátékának végkimenetele talány, mint ahogy az a Videoton-Diósgyőr meccsé is, dacára annak, hogy a papírforma, illetve a hazai pálya a bajnok mellett szól az újonc ellenében.

A három forduló után pont nélkül szerénykedő Vasas-Híd eddigi egyetlen sikerélménye a szerdai, AS Roma elleni centenáriumi gálameccs volt. A Fáy utcában akár meg is születhetnek az első piros-kék pontok a szintén három vereséggel álló Haladás ellen.

A Vasas szennyesét kiteregető, ezért büntetés elé néző Bárányos Zsoltot a csapat érdekében hajlandó pályára küldeni Komjáti András vezetőedző.

„Elmondtam neki, hogy nem értek egyet a gálameccs után adott nyilatkozatával, és kikértem magamnak az ott elhangzottakat. Ugyanakkor egy ilyen fontos mérkőzésen, a Vasas érdekében úgy döntöttem, hogy megkapja a lehetőséget. A múlt szezonban a Haladás elleni diadallal kezdtük meg azt a nagy menetelést, ami tavasszal csúcsosodott ki. Boldog lennék, ha ezúttal a sors megismételné önmagát, és ettől a mérkőzéstől kezdve elindulnánk végre felfelé” – mondta Komjáti András, a Vasas mestere.

Aczél Zoltán terjedelmes nyilatkozattal készült a Vasas elleni meccsre, tagadta, hogy morális válságban lenne az amúgy jó fizikai állapotban lávő csapat, de összeállítási dilemmái vannak, nehogy ártson fiatal játékosoknak, illetve ne mondják rá a szurkolók, hogy „be van rúgva”.

„Én mindenesetre bizakodó vagyok. Persze ki legyen az, ha nem én?” – kérdezte önmagától Aczél.

Vasas-Híd – Haladás Sopron Bank 17:30 ó (SPORT1, ÉLŐ)
Budapest, Illovszky Stadion, Vezeti: Szabó Zsolt

A Siófoknak problémái akadhatnak szombati vendégével, a Győri ETO-val. A Rába-partiak eddigi három ellenfelüket legyőzték, így inkább ők számítanak esélyesnek a Balaton-parti túrán.

Mert bár a Siófok a múlt héten legyőzte az Újpestet, de ez ebben az idényben kezd megszokottá válni.

„Szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatot, természetesen három pontért megyünk Siófokra” – vázolta az egyszerű tervet Csertői Aurél, a győriek trénere. A Siófok vezetőedzője, Horváth Károly nem adna oda pontot, pontokat a kétségkívül erős ellenfélnek, kérdés, hogy a csapata képes lesz-e rá.

BFC Siófok-Győri ETO FC 19 ó
Siófok, Városi Stadion, Vezeti: Szilasi Szabolcs

A Kaposvári Rákóczi az előző forduló bombameglepetését okozva elpáholta a bajnok Videotont, így a vendéglátó Lombard Pápának oda kell figyelnie soros ellenfelére.

Ennek ellenére a kaposvári tréner, Sisa Tibor némileg aggodalmas a pápai vendégjáték előtt, és nemcsak azért, mert Véber György csapata elég masszívnak bizonyult a korai fordulókban.

Egyik kulcsembere, a gólfelelős Milan Peric szereplése spanyolországi próbajátéka miatt kétséges, és sérülések miatt is változhat a Vidit legyőző csapat.

„Ha tudjuk azt a szintet, vagy hasonlót, amit a Videoton ellen, akkor nem jövünk üres kézzel haza” – vélte a pillanatnyi nehézségek ellenére Sisa Tibor.

Lombard Pápa Termál FC-Kaposvári Rákóczi 19 ó
Pápa, Perutz Stadion, Vezeti: Radványi Ádám

A szombati meccsnapot pikáns párosítás zárja. A múlt héten a Kaposvár ellen botló bajnokcsapat, a Videoton a Diósgyőrt fogadja. A DVTK az előző fordulóban hazai pályán elvesztette veretlenségét a Kecskemét ellen, ennek ellenére már bőven bizonyította, hogy nem szende újoncként érkeztek az élvonalba.

A székesfehérváriak a múlt heti, Kaposvár elleni bakival erősíthetik a DVTK önbizalmát, persze a Sóstói Stadionból még így is bravúr lenne a diósgyőri pontrablás.

“Masszív csapat a DVTK, vannak kulcsembereik is, jól kell játszanunk ellenük. Fejlődtünk az utóbi időszakban, remélem, kijönnek a mecsein a csapat erősségei, és elfelejtetjük a szurkolókkal a múlt heti botlásunkat” – nyilatkozta Paulo Sousa, a Videoton portugál trénere.

“A Kaposvár a múlt héten bebizonyította, hogy a Videoton nem legyőzhetetlen. Van esélyünk a pontszerzésre” – hangzott diósgyőri mester, Benczés Miklós optimista előrejelzése.

Videoton FC-DVTK 20 ó (SPORT1, ÉLŐ)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, Vezeti: Solymosi Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik