Foci

Újabb bravúrra készül a Paks

Az idehaza elért 1-1-es "kabalával" vág neki az esti, a skót Hearts elleni Európa Liga-mérkőzésnek Kis Károly csapata.

Egy héttel ezelőtt a székesfehérvári Sóstói stadionban az első mérkőzésen nem éppen ideális előjelekkel lépett pályára, a nemzetközi kupákban egyedüliként talpon maradó zöld-fehér csapat. Pár nappal korábban a hazai bajnokságban, a címvédő Videoton lépte le a „bravúrcsapatot” egy sima 4-0-ás győzelemmel.

Ennek tudatában, illetve ismerve a skót és a magyar bajnokság közötti különbséget, az edinburghi csapat számított a párharc esélyesének. Igaz, Kis Károly együttese már többször bizonyította, képes meglepetésekre, váratlan győzelmekre. Apró szerencsével és talán egy „jobb” bíróval, ismét sikerülhetett volna.

A magyar csapat szerezte meg a vezetést Sipeki István fantasztikus emelésével a 32. percben, majd a félidő vége előtt egy könnyű szívvel megítélt büntetőből egyenlítettek a vendégek a hosszabbítás második percében, amit végül Jamie Hamill bombázott be Csernyánszki Norbert kapujába. A második „etapra” csak helyzetek maradtak és talán egy kis hiányérzet, ahogy Kis Károly is nyilatkozott a mérkőzés után.

Sipeki István remek találata az első meccsen:

A visszavágónak érdekes ízt adhat, és egy újabb esélyt a paksiaknak, hogy hétfőn menesztették Jim Jefferiest a Hearts edzőjét, és a helyére a portugál Paulo Sergio ülhetett le. Az 1-1 döntetlen jelenleg a házigazdák továbbjutását jelenti, de Norvégiában (az előző körben 1-1 és 3-0 volt a paksiak mérlege a Tromsö ellen) már tudják, ez bizony veszélyes eredmény.

Kis Károly nem számíthat a két sárga lapja miatt eltiltását töltő Vayer Gáborra, viszont visszatérhet vírusos betegségéből Csehi Tamás.

“Az biztos, hogy szurkolóik támogatását élvezve, már a mérkőzés elején nagy nyomás alá fognak helyezni bennünket. Nekünk le kell zárnunk a széleket, hogy minél kevesebb beívelésük lehessen, ez az egyik fő fegyverük, ugyanakkor azoknál, amit beadnak, keményen fel kell vállalnunk a párharcokat” – nyilatkozta Kis Károly a paksi csapat hivatalos weboldalának.

Ebben a stadionban játszik majd a Paks:

A Paks várható kezdőcsapata
Csernyánszki Norbert – Heffler Tibor, Éger László, Gévay Zsolt, Szabó János – Bartha László, Böde Dániel, Fiola Attila, Nagy István – Kiss Tamás, Montvai Tibor

Mivel egyik brit televízió sem tűzte műsorára a skót és a magyar csapat párharcát (ezáltal nem kapnak jelet), a mérkőzés nem lesz látható a magyar adókon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik