Foci

Vasas-AS Roma: egy gól és más semmi

A 100 éves Vasas centenáriumi gálamérkőzésen az olasz sztárcsapat végig irányított, a második félidőben a győzelmet is megszerezte.

Fontos eseményéhez érkezett az idén 100 éves Vasas ünnepségsorozata: szerda este az AS Roma labdarúgócsapata tette tiszteletét a Puskás Ferenc Stadionban, hogy megmérkőzzön a három forduló után az NB 1-ben sereghajtó angyalföldi klubbal.

Az olaszoknál a legnagyobb sztárok is a kezdőcsapatban kaptak helyet, így pályán volt többek között Totti, De Rossi, Krkic, Heinze vagy éppen Perrotta is. Luis Enrique együttese a mérkőzés elejétől kezdve a saját kezébe vette az irányítást, igaz, a játék irama azért hagyott kívánnivalót maga után.

Az első félidőben a Roma kétszer is eltalálta a kapufát, egyik alkalommal a vendégek talán legaktívabb labdarúgója, a Barcelonától nyáron érkezett Bojan Krkic lövése landolt a keresztlécen. A Vasas gyakorlatilag igazán komoly lehetőség nélkül hozta le a játékrészt, de az olaszok sem dúskáltak helyzetekben.

A játék képe a második félidő második felére változott valamelyest, ekkor már egy teljesen felforgatott Roma volt a pályán, de a bizonyítani akaró cserejátékosok többször is veszélyeztették a Vasas kapuját. A 69. percben aztán Viviani távoli, megpattanó lövése be is akadt, így előnybe kerültek a vendégek.

Az olaszok győztes gólja:

Azt nem mondhatni, hogy a Vasas rohamozott volna az egyenlítésért, Komjáti András csapatának legnagyobb lehetősége még a rómaiak gólja előtt akadt, Dajic fejese azonban nem volt pontos.

Mindössze egyetlen gól született a találkozón, a Roma végül megérdemelt győzelmet aratott, hiszen sokkal többször tudtak helyzetbe kerülni, míg a Vasas csak elszórt próbálkozásokra volt képes a mérkőzésen. Az olaszok játékán érződött, hogy mindössze egy barátságos találkozóról van szó, de így sem sok esélyt hagytak az angyalföldieknek arra, hogy győzelemmel ünnepeljék 100. születésnapjukat.

Eredmény – barátságos mérkőzés
Puskás Ferenc Stadion, 8000 néző, Vezette: Solymosi
Vasas-Híd – AS Roma 0-1 (0-0)
Vasas: Ilizi – Polényi, Sütő (Radványi, 82.), Kovács G., Katona (Makadzsi, 62.)- Kulcsár (Ferkó, 84.), Bakos, Bárányos (Dajic, a szünetben), Jokic (Mileusnic, 66.), Arsic (Beliczky, 62.) – Simic (Homma, 62.). Vezetőedző: Komjáti András
AS Roma: Lobont (Curci, a szünetben) – Cicinho (Crescenzi, a szünetben), Cassetti (Rosi, 60.), Heinze (Brighi, a szünetben), Valdés (Taddei 60.) – Perrotta (Verre, 60.), De Rossi (Viviani, a szünetben), Greco (Pizzaro, a szünetben) – Totti (Simplico, 60.) – Krkic (Caprari, 60.), Borriello (Okaka Chuka, 60.). Vezetőedző: Luis Enrique
Gólszerző: Viviani (69.)
Sárga lap: –
Piros lap: –
Komjáti András, a Vasas vezetőedzője: “A Vasas-tábor nevében szeretnék köszönetet mondani a vendégeknek, akik elfogadták a felkérést erre az ünnepi meccsre. A játékosaim a maguk módján felszívták magukat a sztárok ellen, és így sikerült egy tisztes eredményt elérnünk. Sok sikert kívánok Luis Enriquének az új állomáshelyén.”
Luis Enrique, az AS Roma vezetőedzője: “Nem az eredményen volt ma este a hangsúly. Ez a találkozó a felkészülésünk egyik állomása volt. Meg vagyok elégedve a játékosaimmal, az újak is jól teljesítettek.” (Forrás:MTI)


Az élő, szöveges közvetítést az alábbiakban olvashatja:

Vége a mérkőzésnek, a találkozót végig irányító AS Roma leginkább a találkozó legvégén veszélyeztetett, és egyetlen találat elég volt az olaszoknak a győzelemhez.

88. PERC: Pizzarro lövését kell kiütnie a Vasas kapusának.

LES 86’
Okaka fejelt a kapufára, lesről.
CSERE 84’
Komjáti András újabb változtatása, Kulcsár le, Ferkó be.
CSERE 82’
Sütő helyett Radványi a pályán.
SZÖGLET 81’
Újabb római szöglet, de marad a 0-1.


77. PERC: Simplício
lapos lövése jön ki Iliziről.

76. PERC: Most folyamatosan támadnak az olaszok, Okaka lövése a védőkről pattan mellé, majd Pizzarro indításánál Ilizi csak másodszor tudja felszedni a labdát.

73. PERC: Ilizi véd nagyot Caprari lövése után, majd egy beadás után Rosi fejelhet szabadon, de kicsit magas neki a labda, így sikertelen a bólintás.

69. PERC: Vezet a Roma! Viviani szánta el magát messziről egy lövésre, a játékszer két hazai védőn is megpattant, így már Ilizi is csak hozzáérni tudott. 0-1.

GÓÓÓL 69’
Viviani, Roma


67. PERC:
Veszélyeztetett a Vasas, egy szabadrúgás után Curcinak kellett védenie egy fejest. A sok csere miatt már egy teljesen felforgatott Roma van a pályán.

CSERE 66’
Újabb csere a Vasasnál, Jokic helyett Mileusnic a pályán.
CSERE 62’
Cserél a Vasas is, Katona helyett Makadji, Arsic helyett Beliczky, Simic helyett Homma jön.
CSERE 60’
José Angel, Cassetti, Totti, Krkic, Borriello, Perrotta le, Taddei, Crescenzi, Verre, Simplício, Caprari, Okaka be.


58. PERC:
A játék képe sokat nem változott, a Roma birtokolja többet a labdát, de különösebben nem veszélyesek.

53. PERC: Krkic lőtt éles szögből, Ilizi hárított.

SZÖGLET 49’
Elsurrant a lábak között a Roma szöglete, Ilizi aztán lecsapott a játékszerre.

46. PERC: Egy DJ játszott jófajta elektronikus zenét a mérkőzés közben, úgy kellett leállítani. Kínos közjáték.

CSERE 46’
Többet cserélt a Roma: Lobont, Cicinho, Heinze, Greco, De Rossi le, Curci, Rosi, Brighi, Pizzarro, Viviani be.
CSERE 46’
Bárányos helyett Dajic a Vasasban.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Elkezdődött a második félidő.


Vége az első félidőnek, 0-0 az állás. Az iram nem verdesi az egeket, a Roma többet birtokolta a labdát, és közelebb is jártak a gólszerzéshez Tottiék, kétszer a kapufát is eltalálták. A Vasas nem sokszor jutott az ellenfél kapuja elé, igazán komoly lehetőségük nem akadt az angyalföldieknek.

SZABADRÚGÁS 42’
A Vasas próbálkozhatott, de a legurított labdára kiléptek a vendégek, így blokkolták a lövést.


38. PERC: Perrotta
került jó helyzetbe, de blokkolták a lapos próbálkozását.

SZÖGLET 37’
Simic lőtt fölé a Vasas szöglete után, ez eddig a legnagyobb hazai lehetőség volt.
SZÖGLET 35’
Két szögletet is elvégezhettek az angyalföldiek rövid időn belül, marad a 0-0.


32. PERC:
Újabb kapufa: Greco távoli lövésébe Ilizi újheggyel ér bele, a labda a bal oldali lécet érintve hagyja el a játékteret. A szöglet után nincs veszély.

28. PERC: Kapufa! Krkic találta el a keresztlécet.

27. PERC: Szórványos Vasas támadások vannak, de sokáig nem jut Komjáti András csapata.

SZÖGLET 22’
Két római szöglet egymás után, nincs gólveszély.


21. PERC: Borriello
lőtt éles szögből, a kapus a helyén volt.

20. PERC: Greco tűzte rá messziről, Ilizi kipaskolta a kapura tartó labdát.

17. PERC: Krkic gyönyörűen cselezte át magát két védőn, beadása után azonban tisztáztak az angyalföldiek.

VÉDÉS 15’
Ilizi, Vasas
Egy megpattanó labdát másodjára fogott a kapus.


13. PERC: Cicinhót
lerántották, de a jobb oldali szabadrúgásból nem kerekedett veszély.

9. PERC: Szép római támadás, de Krkic beadása pontatlan.

8. PERC: Túl nagy iram nincsen, a kapuk nem forognak veszélyben.

5. PERC: A Roma birtokolja többet a labdát, de gólhelyzet még nem alakult ki. Az előzeteshez képest Greco is a kezdőben, Taddei helyett.

1. PERC: Nincs teltház, de régen voltak ennyien Vasas-meccsen.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
A Roma kezdte a játékot.

Elhangzottak a himnuszok, lassan indulhat a mérkőzés.

Előzmények:

Az idén 100 éves születésnapját ünneplő angyalföldi egyesület egy igazán komoly ellenféllel mérkőzhet a Puskás Ferenc Stadionban, hiszen az olasz labdarúgó-bajnokság egyik meghatározó együttese, az AS Roma érkezett Budapestre.

A Vasas nagyon gyatrán rajtolt a hazai pontvadászatban, Komjáti András együttese három mérkőzés alatt még pontot sem szerzett, így sereghajtó az OTP Bank Ligában.

Az AS Roma az Európa Liga-selejtezőre, és az augusztus végén kezdődő Serie A új idényére készül, ezúttal a spanyol Luis Enrique irányításával. Az olaszok már korábban közölték a kezdőcsapatukat, ez alapján a Lobont – Cicinho, Heinze, Cassetti, José Ángel – Taddei, De Rossi, Perrotta – Totti – Krkic, Borriello összeállítású együttessel lépnek majd pályára, így egyáltalán nem nevezhetőek tartalékosnak a Farkasok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik