Foci

Ronaldóék gáláztak a kínai listavezető ellen

José Mourinho együttese parádés gólokat szerezve nyert 7-1-re Kínában.

A Real Madrid együttese jövő héten már a Barcelona ellen játszik Szuperkupa-döntőt, előtte azonban még egy kínai túra is belefért Ronaldóék programjába. A királyi gárda mai ellenfele a kínai bajnokság listavezetője, a hazája pontvadászatában 17 meccs után még vereség nélkül álló Kuangcsou Evergrande (Guangzhou Evergrande) csapata volt.

Az esetleges hazai győzelmi remények hamar kezdtek szertefoszlani, a 7. percben Benzema beadása után Khedira fejjel volt eredményes, így megszerezte a vezetést a Real Madrid. Ezután egészen jól tartotta magát a kínai gárda, de az első fél óra végén egy nagyszerű kényszerítő után Özil is betalált, megduplázva a spanyol előnyt. A szünet előtt Benzema is feliratkozott a gólszerzők közé, a francia támadó a bal alsót lőtte ki, miután Cristiano Ronaldo sarokkal adott gólpasszt.

Benzema a második játékrész elején is eredményes volt, néhány percre rá pedig Ronaldo villant: a portugál világsztár egy kiugratás után közelről sarokkal próbálkozott, a labda pedig a hosszúban kötött ki. Nem ért véget a Real gálázása, Di María a bal lábával a jobb mögött adott középre, a csereként beállt Jese pedig az üres kapuba továbbította a játékszert.

Az utolsó tíz percben érkezett a hetedik madridi találat, Di María maradt teljesen üresen a kapu előtt, egy kicsit még bolondította a kínai kapust, majd a hálóba emelt.

A végén még Jang Jihu (Yang Yiho) szépíteni tudott, miután egy kiugratás után a kapus mellett is elhúzta a labdát, a visszafutó védők pedig már nem tudtak tisztázni. Ez a találat Nacho Fernandeznek fájt a legjobban, a becsúszó Real-játékost a kapufa állította meg.

Így gálázott a Real Madrid:

Ronaldóékra szombaton még egy mérkőzés vár Kínában.

Eredmény – felkészülési mérkőzés
Kuangcsou Evergrande – Real Madrid 1-7 (0-3)
Gólszerző: Jang Jihu (87.) illetve Khedira (7.), Özil (31.), Benzema (39., 48.), C. Ronaldo (56.), Jese (71.), Di María (83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik