Foci

Milliókra büntették a bundagyanúba keveredett Chievót

Közel 22 millió forintnak megfelelő összeget köteles fizetni a Chievo, mivel bebizonyosodott érintettsége az olasz bundabotrányban.

A veronai egyesület szerdán állapodott meg az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) fegyelmi bizottságával a büntetés mértékéről (80 ezer euró), mivel a csapatnál tanácsadóként tevékenykedett Stefano Bettarinit a fogadási maffiában való részvétellel gyanúsítják. Bettarini állítólag nagy összegeket tett fel manipulált olasz mérkőzésekre Ázsiában, azonban maga a veronai klub ellen nem merült fel bundagyanú.

Szerda óta 18 profi klub 26 játékosa és tisztségviselője áll a FIGC illetékesei előtt, akik a júniusban kirobbant olasz bundabotrány kapcsán 60 gyanús meccset vizsgálnak. Az egyesületek között megtalálható az élvonalbeli – de a hírek szerint visszasorolás előtt álló – Atalanta, a második ligás Ascoli, Verona és Sasuolo, a futballisták közül pedig a bergamói kapitány Cristiano Doni és a korábbi válogatott csatár, a Sopronban is megforduló Giuseppe Signori. Korábbi hírek szerint az AS Roma és a Fiorentina révén két  topklub is érintetté vált a fogadási csalásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik