Foci

NB1, 3. forduló, edzői értékelések, 1.0

Az OTP Bank Liga 3. körének meglepetéseként szombaton a Kaposvár legyőzte a Videotont, az Újpest megint kikapott, az újonc Pécs a tabella élén találta magát.

A Kaposvári Rákóczi a sáros körülmények között tulajdonképpen esélyt sem adott a Videotonnak, a Honvéd még ennél is udvariatlanabb vendéglátónak bizonyult a Vasas-Híd ellen. Az Újpest három meccsen háromszor kapott ki, amin lőtt gól nélkül nem is kell csodálkozni. Bezzeg az újonc Pécsi MFC már kilencpontos, a kárvallott az érhetetlenül gyengén kezdő ZTE.

A Videoton az első negyedórában beszorította a hazai sárban játszó Kaposvárt, de a vendéglátók váratlan gólja után a piros-kékek elvesztették önmagukat, és ez nem változott a mérkőzés végéig, a Rákóczi 2-0-ra verte a bajnokot.

A mérkőzés összefoglalója:

„Jól küzdöttünk, megérdemeltük a sikert” – mondta Sisa Tibor röviden a lefújás után, igaza van, a győzelmet nem kell magyarázni. A túloldalon persze más a helyzet…

„Igaz, mély volt a talaj, de mi játszottunk rosszul rajta, a Kaposvár mindenben jobb volt nálunk. Mi szétesőek voltunk, a játékosok nem tartották magukat a taktikai utasításokhoz” – magyarázta a székesfehérvári vereséget Paulo Sousa vezetőedző.

Eredmény-OTP Bank Liga, 3. forduló

Kaposvár, 3000 néző, Vezette: Németh Ádám

Kaposvári Rákóczi-Videoton 2-0 (1-0)

Kaposvár: Hajduch (Horváth 78.) – Okuka, Bank, Zsók, Gujic – Balázs, Hegedűs, Pedro, Kulcsár (Farkas 82.), Pavlovic (Alexeev 87.) – Peric. Vezetőedző: Sisa Tibor.

Videoton: Tujvel – Brachi, Lipták, Vaskó, Horváth – Gosztonyi, Sándor, Mitrovic (Evandro 67.), Vasziljevic (Nikolic 70.), Walter (Elek, félidőben) – André Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa.

Gólszerző: Peric (13., 68.)

Sárga lap: Gujic (40.), Balázs (52.), Pavlovics (84.), Alexeev (90.), illetve Vaskó (38.), Lipták (42.)

Bár az eredmény nem ezt mutatja, a Honvéd egy unalmas meccsen verte 4-0-ra az AS Roma elleni fellépésére készülő Vasas-Híd csapatát. Ez nem von le semmit a kispesti három pont értékéből, de az angyalföldiek mintha a pályán sem lettek volna. A Vasas három meccs után pont nélkül, mínusz nyolcas gólkülönbséggel sereghajtó.

A mérkőzés összefoglalója:

„Sorra érkeznek az új játékosok, sérültjeink is vannak, menet közben építkezünk” – indokolt Komjáti András, a Vasas trénere azért hozzátette, hogy ez és az emberhátrány sem indokolja a három meccsen beszedett 11 gólt. Supka Attila, a Honvéd vezetőedzője a 4-0 ellenére sem volt maradéktalanul elégedett. „A szünet előtt bátortalanok voltunk, sok labdát eladtunk, így nem tudtunk hatékony támadójátékot produkálni. Nekünk is idő kell még ahhoz, hogy a csapat összeszokjon.”

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló

Bozsik Stadion, 1500 néző, Vezette: Oláh Gábor

Budapest Honvéd – Vasas-Híd 4-0 (2-0)

Honvéd: Kemenes – Lovric, Debreceni, Botis, Novák A. – Abass (Hidi, 50.), Akassou, Németh N., Tchami – Délczeg (Vernes, 41.), Danilo. Vezetőedző: Supka Attila

Vasas: Ilizi – Kulcsár D., Kovács G., Mileusnic, Polényi (Simek, 58.) – Homma (Beliczky, 68.), Bakos, Arsic (Bárányos, a szünetben), Katona – Simic, Jokic. Vezetőedző: Komjáti András

Gólszerzők: Kulcsár (14., öngól), Németh N. (45., 88.), Danilo (82., 11-esből)

Sárga lap: Németh N. (69.), Lovric (50.), illetve Kulcsár (28.), Mileusnic (70., 83.), Katona (72.)

A szerzett pont és gól nélküli Újpest rossz szokását Siófokon is megtartotta, sima vereséget szenvedett a Balaton-parton, lassan kezd kínossá válni a lila-fehér bajnoki szezonkezdet.

„Az edzéseken teljesen más arcát mutatja a társaság, de hát tréningeken nem osztanak bajnoki pontot. Nem voltak helyzeteink, a második siófoki gól elvette az önbizalmunkat” – hangzott Mészöly Géza vezetőedző „értékelése”. A siófokiak mestere, ifj. Mihalecz István szerényen, de elégedetten nyilatkozott: „A korai vezetőgólunk meghatározta a meccset, amelyet sikerült végig irányítanunk. Fejlődünk.”

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló

Újpest, 5000 néző, Vezette: Berke Balázs

BFC Siófok – Újpest FC 2-0 (2-0)

Siófok: Milinte – Kiss Zs., Lengyel, Fehér, Fejes – Haraszti (Rebryk 74.), Kecskés (Horváth A. 91.), Tusori, Melczer – Huszák – Farkas J. (Horváth B. 84.). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István

Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Wilson, Pollák – Egerszegi, Balogh B. (Markovic a szünetben) – Böőr (Simon K. a szünetben), Kabát, Barczi (Lázár 62.) – Rajczi. Vezetőedző: Mészöly Géza

Gólszerzők: Haraszti (1.), Huszák (45.)

Az újonc Pécs nem lóg ki az élvonalból, sőt! Az OTP Bank Liga 3. fordulójának félidejében a PMFC jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a tabellát. Ehhez kellett, hogy a morcos időben, hazai közönség előtt lejátszott ZTE elleni meccset stabil teljesítményüknek köszönhetően 2-1-re megnyerjék.

„Erős volt az ellenfél, az egyik kulcsmomentum az volt, hogy az elején megcseréltem Horváth Zsoltot és a Nagy Olivért, ennek volt köszönhető a több helyzet. Megérdemeltük a három pontot” – mondta Mészáros Ferenc, a pécsiek edzője. A vesztes ZTE trénere, Csank János gratulált a pécsieknek, mondván a jobb formában lévő csapat nyert, és ezzel a nyeretlen zalaegerszegiek nehéz ősz elé néznek.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló

Pécs, 3000 néző, Vezette: Kovács J. Zoltán

Pécsi MFC – Zalaegerszeg 2-1(1-1)

PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovic, Törtei – Nagy O. (Goia 87.), Scepanovic, Pintér A., Horváth Zs. (Gyánó 62.) – Bajzát (Marovic 77.), Fröhlich. Vezetőedző: Mészáros Ferenc

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Bulatovic, Szalai, Kovács Gábor – Kamber, Balázs Zs. (Turkovs 59.), Horváth A. (Hervas 77.), Kovács Gergő – Meye, Delic (Bujor 36.). Vezetőedző: Csank János

Gólszerzők: Horváth Zs. (22.), Gyánó (80. 11-esből), illetve Kamber (36.)

Sárga lap: Simonfalvi (18.), Todorovic (40.), Törtei (69.), Scepanonic (90.), illetve Horváth A. (22.), Szalai (32.), Méyé (64.), Kovács (90.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik