Foci

A Paks döntetlennel hangolt a skót túrára

A Pápa vezetett, de a szezon során először pontokat vesztett a labdarúgó NB 1 harmadik fordulójának zárómérkőzésén.

Sűrű programja van a paksi labdarúgóknak a napokban, a nemzetközi porondon egyedüli magyar klubként talpon maradt együttes csütörtökön még a skót Hearts ellen játszott 1-1-es döntetlent az Európa Liga selejtezőjében, a skóciai visszavágó előtt pedig vasárnap este egy hazai bajnoki is szerepelt a programban.

Kis Károly csapata a két forduló után százszázalékos, még gólt sem kapó Pápa együttesét fogadta. Véber György tanítványai az első fordulóban az Újpestet verték idegenben, most pedig újabb bravúrra készültek.

Sok esemény nem akadt a találkozó első felében, a mérkőzés harmadához érve azonban megszerezte a vezetést a Pápa: Maric vette be nagyjából tíz méterről Csernyánszki kapuját (0-1).

A vendégek előnnyel vonulhattak a szünetre, a második félidőből azonban tíz perc sem telt el, amikor érkezett az egyenlítés. Heffler próbálkozását Szűcs még védeni tudta, de a kipattanót Vayer a kapuba vágta (1-1).

Mindkét csapat próbálkozott még a vezetés megszerzésével, de amikor kellett, Csernyánszki és Szűcs is a helyén volt. Maradt az 1-1, a Paks tehát döntetlennel hangolt a Hearts elleni visszavágóra, míg a Pápa először vesztett pontot a szezonban.

A paksiak skót Európa Liga-ellenfelének egyébként nem sikerült jól a főpróbája, a Hearts hazai pályán kapott ki 1-0-ra a Dundee Unitedtől.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló
Paks, Paksi Stadion, 2000 néző, Vezette: Böcskei Balázs
MVM Paks-Lombard Pápa Termál FC 1-1 (0-1)
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Sifter, Sipeki (Vayer a szünetben ) – Heffler N., Nagy I. (Böde a szünetben), Magasföldi (Kiss T., 66.) – Hrepka. Vezetőedző: Kis Károly
Pápa: Szűcs L. – Rása, Dlusztus, Totadze, Présinger – Ganugrava, Farkas A. – Lovrencic, Maric (Quintero, 89.), Puri – Ferenczi I. (Germán, 92.). Vezetőedző: Véber György
Gólszerzők: Vayer (53.), illetve Maric (29.)
Sárga lap: Sipeki (29.), illetve Rása (20.), Dlusztus (34.), Maric (41.), Ferenczi (45.)
Piros lap: –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik