Foci

A Kecskemét a hajrában verte a Diósgyőrt

Tomislav Sivic csapata egy félidőt emberelőnyben futballozva szerezte meg szezonbeli második győzelmét az OTP Bank Liga 3. fordulójában.

Második hazai győzelmére készült a Diósgyőr a labdarúgó NB1-ben, az újonccsapat viszont nem számíthatott könnyű kilencven percre, hiszen ellenfelük a kupagyőztes Kecskemét volt.

A DVTK a mérkőzés előtt veretlenül állt a bajnokságban, legutóbb a Ferencváros otthonában emberhátrányban is kiharcolták a döntetlent.

A Kecskemét Pakson szenvedett vereséget az első körben, de a második fordulóban hazai pályán 4-0-ra kiütötték a Kaposvárt.

A szokásos remek hangulat fogadta a csapatokat Miskolcon, ahol a mérkőzés elején egyik fél sem tudott a másik fölé kerekedni. A spanyol Luque lövését aztán Ribánszkinak kellett védenie, nem sokkal később azonban már a kecskeméti kapus is tehetetlen volt. Budovinszky végzett el egy szabadrúgást nagyjából 20 méterről, a labda a kapu jobb oldalába vágódott (1-0).

Szinte még ünnepeltek a hazaiak, amikor a 30. perchez érve érkezett az egyenlítés: Foxi szabadrúgása után Tököli vette be Benczés Miklós együttesének kapuját (1-1).

A félidő vége előtt egy kiállítás borzolta a hazai szurkolók kedélyeit, Gohér kapott piros lapot Gyurcsó lerántásáért, így tíz emberrel maradt a Diósgyőr. Rögtön egy kecskeméti kapufa jelezte, hogy nehéz dolga lesz az újoncnak a folytatásban.

Tomislav Sivic a második félidőre Litsingit is bevetette, majd hamarosan érkezett Dosso is, így kecskeméti támadókban nem volt hiány a pályán. Egy ideig élénkebbek is voltak a vendégek, de a DVTK-nak is megvoltak a lehetőségeik, így összességében kevésbé volt érzékelhető az emberelőny. A legnagyobb helyzet talán Foxi előtt adódott, a KTE támadójának próbálkozása azonban a kapufát is érintve fölészállt.

A mérkőzés vége előtt nem sokkal érkezett a hidegzuhany a Diósgyőri számára: egy középre ívelt szabadrúgást Dosso fejelt a kapu felé, a rosszul kimozduló Rados mellett a labda a hálóban kötött ki (1-2).

A Kecskemét nem játszott fölényben emberelőnyben sem, de végül így is sikerült megnyerniük a mérkőzést. A Diósgyőr első vereségét szenvedte el a bajnokságban.

Eredmény – OTP bank Liga, 3. forduló
Miskolc, DVTK Stadion, 6000 néző, Vezette: Farkas Ádám
Diósgyőri VTK – KTE-Ereco 1-2 (1-1)
Diósgyőr: Rados – Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér – Abdouraman – Dobos, Lippai, Luque – George (Bacsa 69.), Seydi. Vezetőedző: Benczés Miklós
Kecskemét: Ribánszki – Alempijevic (Dosso 58.), Radanovic, Balogh B., Mohl – Ebala (Litsingi a szünetben), Savic – Gyurcsó, Cukic (Bertus 75.), Foxi – Tököli. Vezetőedző: Tomislav Sivic
Gólszerző: Budovinszky (28.) illetve Tököli (30.), Dosso (89.)
Sárga lap: Balogh B. (37.), Cukic (59.), Ribánszki (86.)
Piros lap: Gohér (44.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik