Foci

Négy gól és gyenge meccs Kispesten

A Budapest Honvéd csapata egy alacsony színvonalú mérkőzésen verte 4-0-ra a Vasas-Híd együttesét az OTP Bank Ligában.

Három említésre méltó esemény történt az első félidőben, ebből kettő szorosan kapcsolódott egymáshoz: a 13. percben Danilo adott remek labdát Abassnak, a középpályás a tizenhatoson belülre sétált, majd a rövid alsót célozta meg, Ilizi azonban szögletre tudott menteni lábbal.

A sarokrúgást követően Sorin Botis fejelte vissza a labdát, majd a menteni igyekvő Kulcsár Dávid szépségdíjas gólt bólintott a felső sarokba, a játékszer a kapufa segítségével vágódott a hálóba – apró szépséghiba, hogy ő a vendégek középpályása, öngóllal szerzett vezetést a Honvéd (1-0).

Ezt követően a csapatok nem sokat tettek a pályán, jó lassan csordogáltak a percek és mikor már mindenki a félidőt várta, a második szögletét is gólra váltotta a Honvéd: a kifejelt labdát Németh Norbert tűzte rá, Ilizi kapus csúnyán mellé nyúlt – igaz nem látott belőle soka – így a bogyó az alsó sarokban landolt (2-0).

Hiába reménykedtünk, nem javult a játék minősége, a Vasas képtelen volt épkézláb támadást vezetni, a Honvéd javára írható ugyanakkor, hogy Supka Attila fiai legalább próbálkoztak. A mérkőzést rengeteg felesleges szabálytalanság, illetve számos színészkedés tördelte, majd a 82. percben végképp eldöntötte a találkozót a hazai gárda, Lovricot buktatta Katona Máté a tizenhatoson belül, Danilo pedig kíméletlenül bevarrta a büntetőt (3-0).

Kisvártatva még Mileusnic jutott újfent a kiállítás sorsára (a nyitófordulóban, Debrecenben is kiszórták), majd mielőtt véget ért volna a meccs, Németh szerezte meg csapata negyedik, saját maga második találatát (4-0). A Honvéd zsinórban második győzelmét aratta, az angyalföldiek a pedig zsinórban a harmadik vereségét könyvelte el.

2005. május 4-e után nyert ismét hazai pályán a kispesti együttes a Vasas ellen.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló
Bozsik Stadion, 1500 néző, Vezette: Oláh Gábor
Budapest Honvéd – Vasas-Híd 4-0 (2-0)
Honvéd: Kemenes – Lovric, Debreceni, Botis, Novák A. – Abass (Hidi, 50.), Akassou, Németh N., Tchami – Délczeg (Vernes, 41.), Danilo Vezetőedző: Supka Attila
Vasas: Ilizi – Kulcsár D., Kovács G., Mileusnic, Polényi (Simek, 58.) – Homma (Beliczky, 68.), Bakos, Arsic (Bárányos, a szünetben), Katona – Simic, Jokic Vezetőedző: Komjáti András
Gólszerzők: Kulcsár (14., öngól), Németh N. (45., 88.), Danilo (82., 11-esből)
Sárga lap: Németh N. (69.), Lovric (50.), illetve Kulcsár (28.), Mileusnic (70., 83.), Katona (72.)
Piros lap: Mileusnic (83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik