Foci

NB I, 3. forduló – beharangozó 1.0

Budapest Honvéd - Vasas-Híd, Pécs - Zalaegerszeg, Siófok - Újpest és Kaposvár - Videoton mérkőzések alkotják a szombati magyar focimenüt.

Szombaton újabb négy mérkőzéssel folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei, elsőként az előző fordulóban Szombathelyen diadalmaskodó Budapest Honvéd fogadja a Vasas-Híd csapatát egy fővárosi rangadó keretében.

Supka Attila, a kispestiek trénere a csapat honlapjának elmondta, extra motivációt ugyan nem jelent, de beszédtéma a hazai öltözőben, hogy a Honvéd már jó ideje nem nyert a Bozsik Stadionban a piros-kékek ellen. „Ha sikerül azt a játékot játszani, amit gyakorolunk egy ideje, akkor eredményesek leszünk” –így Supka.

A túloldalon Komjáti Andrásnak elsőre az okozhat fejtörést, hogyan állítsa össze csapatát. Simek Péter és Farkas Balázs személyében két rutinos középpályás is érkezett Angyalföldre, ám utóbbi megsérült, a keretben szereplő játékosok pedig külön időpontokban érkeztek, így nem azonos edzettségük. A piros-kékek eddig két vereséggel állnak a mostani bajnokságban.

„Az eredményt illetően nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni, egy pontosabb helyzetkihasználással azt a játékunkat kell hozni, amit a Pécs ellen mutattunk az első félidőben. A folytatás miatt nagy szükségünk lenne egy önbizalom növelő sikerre, bízom abban, hogy ezt be is gyűjti a csapat a Honvéd otthonában” – mondta Komjáti.

Budapest Honvéd – Vasas-Híd, 17 óra 30 perc (Sport 1)
Budapest, Bozsik Stadion, Vezeti: Oláh Gábor

Az eddig hibátlan a Pécs a rajtnál eléggé beragadó Zalaegerszeget fogadja késő délután. Mészáros Ferenc elmondta, nem véletlenül szereztek eddig hat pontot, mivel minden meccsen győzelemért lépnek pályára. „Egyelőre nem mi oktatjuk az első osztályt, sokkal inkább tanuljuk az NBI-et még, mint feljutó csapat. Voltak hibáink az előző mérkőzéseken is, amiket alaposan kielemeztünk a héten is. Ezeket igyekszünk kijavítani, hogy ellenfeleink ne használhassák ki őket” – tette hozzá a szakember.

Csank János a tőle megszokott, humortól sem mentes nyilatkozattal vetítette előre a találkozót: „A Diósgyőr elleni játék nem volt megfelelő, a Debrecen elleni teljesítménnyel viszont a hajdúságiakon kívül jó pár csapatot le lehetett volna győzni. Én is akkor vagyok nyugodt, ha gyűlnek a pontok, ezért az a legfontosabb, hogy ne üres kézzel térjünk haza Pécsről. Ahová most nem szépségversenyre utazunk… Nem lesz könnyű idegenben, de nincs választásunk.”

Pécsi MFC – zalaegerszegi TE, 19 óra
Pécs, PMFC Stadion, Vezeti: Kovács J. Zoltán

Siófokon két olyan együttes találkozik, ameddig eddig nem hogy nem nyert, de még gólt sem szerzett az OTP Bank Ligában. A Balaton-parti együttes ugyanakkor annyit felhozhat a saját mentségére, hogy a Videoton elleni halasztás végett még csak egy mérkőzést játszott, az Újpest ugyanakkor két 1-0-ás vereségen van túl.

„Ahhoz, hogy megszerezzük első győzelmünket, jóval több helyzetet kell kialakítanunk, mint az első két fordulóban. A rutinosabb játékosokra nagyobb szerep hárul, az esetleges holtponton nekik kell átlendíteni a csapatot. Hatalmas lépés lenne a sikerhez, ha végre mi tudnánk megszerezni a vezetést, de mindenképpen türelmesen kell játszanunk, hiszen egy szervezett Siófok lesz az ellenfelünk. Nem szabad kizökkenünk, vagy elvesztenünk a játékunk ritmusát” – tekintett előre Mészöly Géza.

BFC Siófok – Újpest FC, 19 óra
Siófok, BFC Siófok Stadion, Vezeti: Berke Balázs

A Kaposvár szénája sem áll túl jól a bajnokságban, az első fordulóban a Ferencvárostól sikerült pontot rabolni, az előző körben azonban a Kecskemét oktatta Sisa Tibor legénységét. Most a bajnoki címvédő Videoton utazik a Rákóczihoz, amely a legutóbbi két randevún a magyar élvonalban magabiztosan nyerni tudott.

A legtöbb gólt eddig a klubot régebben szolgáló André Alves szerezte a Vidi színeiben a Kaposvár ellen (szám szerint ötöt), a brazil támadó pedig a csapat honlapjának elárulta, ezért, na meg amiatt is különleges számára ez a meccs, mivel az előző idényben a Rákóczi ellen sikerült bebiztosítani a bajnoki elsőséget. A csatár hiszi, hogy ez a találkozó egy újabb lépés a címvédés felé, így három pontra számít szombat este.

Kaposvári Rákóczi – Videoton, 20 óra (Sport 1)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, Vezeti: Németh Ádám

Ajánlott videó

Olvasói sztorik