Foci

Könnyedén verte a Kaposvár a gyenge Videotont

A Kaposvári Rákóczi magabiztosan, 2-0-ra legyőzte a bajnok Videotont, az OTP Bank Liga 3. fordulójában.

Pedig jól kezdett a vendég Vidi, az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a sáros talajon kapujukhoz szegezték a hazaiakat. A nyomásból azonban fokozatos jött ki a Kaposvár, és ennek meg is lett a gyümölcse.

A 13. percben Kulcsár Kornél baloldali szabadrúgása Milan Pericet találta meg a tizenhatoson belül, aki szemfülesen lefejelte a fűre a labdát. A vizes gyepen felgyorsuló játékszerért hiába nyújtózott Tujvel, nem érhette el, így a gyengébben kezdő Rákóczi szerezte meg a vezetést (1-0).

A bekapott gól után összezuhant a Vidi játéka, teljesen beszorultak a saját térfelükre, és kisebb hazai helyzetek követték egymást a félidő végéig.

A második játékrészben ismét Peric volt a főszereplő: kétszer is egyedül vezette kapura a labdát, de Tujvel hárította a próbálkozásokat, vagy más szemszögből, a szerb légiós mindkétszer belelőtte a hálóőrbe a játékszert.

A 68. perc ismét Kulcsár és Peric összjátékát hozta: a támadó mellel vette át a labdát, majd kapásból lőtt a kapu jobb oldalába (2-0).

Paulo Sousa, hogy mentse a helyzetet, két csatárt is a pályára küldött, és a frissen becserélt Evandro kis híján-szinte a semmiből-gólt szerzett – a menteni igyekvő Hajduch kapus megsérült, ezért le is kellett hozni.

A Vidi minden erejét a támadásokra tette fel, azonban ez is kevésnek bizonyult az okosan focizó, és megérdemelten kétgólos győzelmet kiharcoló Kaposvár ellen, amely így megszerezte első győzelmét az idei szezonban. A Videoton ellentétes utat járt be, a székesfehérváriaknak ez volt az első vereségük – rögvest a második meccsükön.

Eredmény-OTP Bank Liga, 3. forduló
Kaposvári Rákóczi-Videoton 2-0 (1-0)
Kaposvár:

Hajduch (Horváth 78.) – Okuka, Bank, Zsók, Gujic – Balázs, Hegedűs, Pedro, Kulcsár (Farkas 82.), Pavlovic (Alexeev 87.) – Peric.

Vezetőedző: Sisa Tibor.

Videoton: Tujvel – Brachi, Lipták, Vaskó, Horváth – Gosztonyi, Sándor, Mitrovic (Evandro 67.), Vasziljevic (Nikolic 70.), Walter (Elek, félidőben) – André Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa.

Gólszerző: Peric (13., 68.)

Sárga lap: Gujic (40.), Balázs (52.), Pavlovics (84.), Alexeev (90.), illetve Vaskó (38.), Lipták (42.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik