Foci

Csillaghullás a Német Kupában

A Wolfsburg nyitotta a sort, majd a Bréma és a Leverkusen is csatlakozott: mindhárom klub kiesett a kupa első fordulójában.

Erős kezdéssel indult a pénteki játéknap, ugyanis a negyedosztályú RB Leipzig, Daniel Frahn mesterhármasával 3-2-re legyőzte a vendég Wolfsburgot. A szintén negyedik ligás Rot-Weiss Essen is továbbment, a 2-2-vel végződő rendes játékidő után, tizenegyesekkel ütötték ki a másodosztályú Union Berlint.

Király Gábor csapata, az 1860 München megszenvedett a sikerért, a hosszabbításban dőlt csak el a továbbjutás sorsa. A magyar kapus végigjátszotta a találkozót, ellenben Hajnal Tamást a 87. percben lecserélték a Stuttgart győztes meccsén. A svábok Wiesbaden elleni győzelméből a magyar irányító kivette a részét: az első találat az ő szöglete után született, majd szabadrúgásból tekert a kapu előterébe, Kuzmanovic pedig védhetetlenül fejelt a léc alá.

Hajnal Tamás gólpassza 0:40-nél látható:

A szombati napon a Werder Bremen is a Wolfsburg sorsára jutott: a harmadosztályú Heidenheim fektette őket két vállra. Úgy tűnik az első forduló a negyedik ligásoknak hozott szerencsét: a Trier búcsúztatta az első osztályból kiesett St. Paulit.

Bayer Leverkusen 3-0-ra is vezetett már a Dynamo Dresden ellen, és sokáig úgy tűnt, sétagalopp lesz a drezdai túra. De a Dynamo feltámadt, a 68., a 70. és a 86. percben is betaláltak, így 3-3-ra mentették a meccset. A hosszabbítás a lendületben lévő hazaiak diadalát hozta, Alexander Schnetzler gólja végleg eldöntette az ütközetet.

A legtöbb találatot a másodosztályú Paderborn összecsapása hozta, akik az ötödligás RW Ahlen ellen 10 alkalommal is gyakorolhatták a gólörömöt.

A szombat esti mérkőzések hozták a papírformát, ugyanis a bajnok Dortmund könnyedén, 3-0-ra intézte el a Sandhausen gárdáját, a Bochum pedig tizenegyesekkel jutott túl a Hansa Rostockon.

Hogy ne unjuk meg a negyedik ligás csapatok sikerét, a Holstein Kiel hazai pályán mattolta a Bundesliga II-ben szereplő Cottbust.

Nemcsak könnyed győzelmek születtek az első fordulóban, hanem a végsőkig kiélezett küzdelmek is színesítették a meccsnapot. Az Oberhausen a 120. percben kapott gólnak „köszönheti” kiesését, míg az ötöd osztályú Kickers Emden a rendes játékidő végéig tartani tudta a kiharcolt 1-1-et a Frankfurt ellen. A ráadásra azonban elfáradt a kiscsapat, és az FSV minden erőlködés nélkül, négy találatot jegyezve, 5-1-gyel jutottak a Német Kupa 2. körébe.

Eredmények-Német Kupa, 1. forduló

Rot-Weiss Essen-Union Berlin 2-2 – tizenegyesekkel 6-5
RB Leipzig-Wolfsburg 3-2
SSV Jahn Regensburg-Borussia Mönchengladbach 1-3
Wiesbaden-Stuttgart 1-2
VfL Osnabrück-1860 München 2-3 – hosszabbítás után
BFC Dynamo-Kaiserslautern 0-3
Dynamo Dresden-Bayer Leverkusen 4-3 – hosszabbítás után
Heidenheim-Werder Bremen 2-1
Trier-St. Pauli 2-1
Arminia Bielefeld-Nürnberg 1-5
RW Ahlen-Paderborn 0-10
Oldenburg-Hamburg 1-2
Kickers Emden – FSV Frankfurt 1-5 – hosszabbítás után
Holstein Kiel – Energie Cottbus 3-0
Oberhausen – Augsburg 1-2 – hosszabbítás után
Hansa Rostock – Bochum 2-2 – tizenegyesekkel: 3-5
Sandhausen – Dortmund 0-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik