Foci

Mourinho kevesebbet bűnhődik

Az Európai Labdarúgó zövetség (UEFA) pénteken enyhítette José Mourinhónak, a Real Madrid vezetőedzőjének öt mérkőzésre vonatkozó büntetését.

José Mourinho az eltiltást a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben tanúsított viselkedésével “érdemelt ki”. A mostani ítélet szerint az 50 ezer eurós bírsággal is sújtott portugál szakvezető eltiltásából nem egy, hanem két találkozó kihagyását függesztik fel három évre.

Így aztán Mourinho – aki a BL-elődöntő visszavágójával már egy összecsapást letöltött büntetéséből – a következő szezonban a Real Madrid első két (és nem három) BL-csoportmeccsén nem ülhet le a kispadra.

A botrányairól is híres tréner az FC Barcelona elleni április 27-i BL-elődöntő első összecsapásán – amelyen a házigazda fővárosiak 2-0-ra kikaptak – a 62. percben piros lapot kapott, mert hevesen reklamált Pepe kiállításakor, majd a találkozó után sportszerűtlenül nyilatkozott. Egyrészt élesen kritizálta a játékvezetőt, valamint arra utalt, hogy az UEFA az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) támogatása miatt különleges elbánásban részesíti a Barcelonát.

Az elődöntőt 3-1-es összesítéssel nyerte a Barcelona, amely később a Manchester United elleni fináléban is diadalmaskodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik