Foci

Kétszer nyert az ETO Győrben

A Győri ETO a Haladás Sopron Bankot, az egykori legendákból verbuválódott együttes a Bayern München All Starst verte pénteken.

Összefoglaló: Két mérkőzésen szoríthattak kedvenceikért a győri drukkerek. Délután a Verebes József dirigálta ETO Legendák ugyan hátrányba kerültek a Bayern München All Stars ellen, ám sima 5-1-es hazai siker lett a kétszer negyven perc vége.

Kora este a mostani csapatnak kellett a publikum kedvében járnia, Dudás Ádám pedig ennek megfelelően már az ötödik percben bevette Rózsa kapuját egy távoli bombával. A folytatásban is a Rába-partiak voltak jobbak, az időközben megsérülő Dudást váltó Dinjar, majd Koltai került ziccerbe, a szombathelyiek kapusa azonban két ízben is védeni tudott.

Így nyertek a győri öregfiúk:

A félidő második fele inkább küzdelmet, mintsem szép játékot hozott, ám a fordulást követően megint a győriek pörögtek, de nem tudták növelni az előnyüket. A 64. percben megpecsételődni látszott a Haladás sorsa, Iszlai zsebelte be második sárgáját is a meccsen egy buta szabálytalanságot követően.

Meglepetésre azonban izgulni valója a hazai szimpatizánsoknak akadt, ugyanis a hajrá egyértelműen a tíz emberrel rohamozó vasiaké volt, akik talán Halmosi Péter betörésénél jártak a legközelebb a gólhoz, ám a középpályás cselezni próbált lövés helyett a tizenhatoson belül, így sikerült felszabadítani előle.

A végén még Rózsa kapus is feljött egy szöglethez, ám a Haladás nem tudott egyenlíteni, így szezonbeli harmadik mérkőzését is elbukta Aczél Zoltán együttese. Csertői Aurél fiai ugyanakkor az ETO napon kívül azt is ünnepelhetik, hogy továbbra is hibátlanok az OTP Bank Liga idei kiírásában.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló
Győr, 9500 néző, Vezette: Kassai Viktor
Győri ETO FC-Haladás Sopron Bank 1-0 (1-0)
Győr: Stevanovic – Takács Á., Djordjevic, Fehér Z., Völgyi – Pilibaitis – Trajkovic, Ji-Paraná (Kiss M., 75.) – Koltai, Simon A. (Aleksidze, 54.), Dudás (Dinjar, 13.) Vezetőedző: Csertői Aurél
Haladás: Rózsa – Schimmer (Kovács I., a szünetben), Korolovszky, Guzmics, Tóth P. – Nagy I G., Iszlai, Molnár (Búrány, 31.), Halmosi – Sluka (Irhás, 78.), Kenesei Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerző: Dudás (5.)
Sárga lap: Pilibaitis (41.), Trajkovic (51.), Takács Á. (74.), illetve Iszlai (35., 64.), Tóth P. (45+2.), Guzmics (80.), Halmosi (90.)
Piros lap: Iszlai (64.)

94. PERC: Vége a mérkőzésnek, 1-0-ra nyert a még mindig százszázalékos Győr, amely vezeti az OTP Bank Ligát. A Haladás Sopron Bank továbbra is pont nélkül áll a bajnokságban, így két sorozat is tovább íródik a harmadik fordulóban.

SZÖGLET 92’
Haladás
Stevanovic öklözte ki a labdát.

90. PERC: Négy perc hosszabbítást jelez a tartalék játékvezető.

SÁRGA LAP 90’
Halmosi, Haladás
Egy csúnya belépőért.
SZÖGLET 87’
Haladás
Korolovszky lőtt távolról, mellé.

82. PERC: Próbálkozik-próbálkozik a Haladás, azonban Aczél Zoltán csapatának nem akar összejönni az egyenlítés. Eddig halmosi került a legnagyobb helyzetbe, ám akkor nem lőtt a középpályás, pedig abban a szituációban sokkal több volt.

SÁRGA LAP 81’
Guzmics, Haladás
Egy elkésett belépőért.
CSERE 78’
Haladás
Irhás be, Sluka le.
CSERE 75’
Győr
Kiss Máté jön Ji-Paraná helyére.
SÁRGA LAP 74’
Takács, Győr
Egy hátulról történő becsúszás miatt.
SZÖGLET 73’
Haladás
Előbb Stevanovic öklözött, majd egy kisszögletnél védett.

70. PERC: Egy felívelt labdát Kenesei fejelt vissza Halmosinak, a ballábas középpályás a tizenhatoson belülre érve azonban lövés helyett cselezni próbált, tisztáztak előle. Pár pillanattal később Nagy azért kapura durrantott, fölé szállt a labda.

64. PERC: Iszlai egy elérhetetlen labdára akart odacsúszni, de Koltai lábát trafálta telibe. Buta szabálytalanság, jogos sárga, Kassai Viktor pedig már másodszor emelte fel ezt a kártáyt, is jött a piros is.

PIROS LAP 64’
Iszlai, Haladás
Megkapta a második sárgáját.
SZÖGLET 60’
Haladás
Mentettek a védők.

60. PERC: Tóth távoli lökete okozott riadalmat a győri védelemben, Fehér mentett fejjel.

SZÖGLET 55’
Ji-Paraná, Győr
Rózsa öklözte ki.

55. PERC: A frissen beálló Aleksidze lőtt fordulásból, Rózsának kellett védenie.

CSERE 54’
Győr
Aleksidze váltja Simont.
SZÖGLET 52’
Sluka, Haladás
Kicsúsztatta egy védő.
SÁRGA LAP 50’
Trajkovic, Győr
Iszlait taposta meg.

48. PERC: Sluka akasztott meg egy szépen bontakozó hazai akciót.

CSERE 46’
Haladás
Schimmer le, Kovács I. be.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Győr
A hazaiak kezdték meg a második félidőt.

47. PERC: Ezzel le is telt a jelzett két perces hosszabbítás, Kassai Viktor pedig az öltözőbe parancsolta a csapatokat. A meccs eleje pörgős volt, azonban a félidő második részét már nem teszik ki az ablakba a csapatok. A Haladás szinte semmilyen veszélyt nem jelent a győri kapura, joggal vezet az ETO.

SÁRGA LAP 47’
Tóth P., Haladás
Buktatásért.

44. PERC: Kevés az említésre méltó megmozdulás az utóbbi időben, helyzetek nem nagyon vannak.

SÁRGA LAP 41’
Pilibaitis, Győr
Lerántásért.
SÁRGA LAP 35’
Iszlai, Haladás
Lapot ért a sokadik figyelmeztetés.
CSERE 30’
Haladás
Kényszercsere itt is: Búrány debütál a megsérülő Molnár helyén.

30. PERC: Az utóbbi percekben a mezőnyben gyűrték egymást a felek.

25. PERC: takács mentett földöntúli mozdulattal a saját kapuja előtt, ha nem teszi, minden bizonnyal egyenlített volna a Haladás. Szép megoldás volt!

22. PERC: Egy újabb tetszetős hazai támadást láthattunk, Simon adott középre, Dinjar átlépte, Koltai lapos löketét azonban Rózsa tolta ki az alsó sarok elől.

19. PERC: A nemrég beállt Dinjar lőhetett egy kontra végén kiszorított helyzetből, Rózsa védte a középre tartó labdát.

CSERE 13’
Győr
A gólszerző Dudás sérült meg, Dinjar váltja.

12. PERC: A bekapott ógl óta feljavult a Haladás játéka, most éppen Stevanovicnak kellett kipaskolnia egy veszélyes beadást.

9. PERC: Kenesei piszkált bele egy beadásba a kapu előtt, ám a labda mellé vánszorgott.

SZÖGLET 8’
Kenesei, Haladás
Fejjel tisztáztak a győriek.

5. PERC: Vezet a Győr! Dudás kapta meg a labdát Ji-Paranától, igazított rajta egyet majd jó 21 méterről védhetetlenül lőtt Rózsa kapujába, 1-0! Hidegzuhany a szombathelyieknek. Bármilyen korai is, megérdemelt az ETO vezetése, ugyanis aktívabban kezdték a meccset.

GÓÓÓL 5’
Dudás, Győr
Erre sem kellett sokat várni.
KÖZÉPKEZDÉS 1’
Megy a meccs.
Zöldben az ETO, fehérban a Hali.

Köszöntjük kedves nézőinket, íme a két kezdőcsapat:

Győr: Stevanovic – Takács, Djordjevic, Fehér, Völgyi – Pilibaitis, Trajkovic, Ji-Paraná, Dudás – Simon A., Koltai Vezetőedző: Csertői Aurél

Haladás: Rózsa – Schimmer, Korolovszky, Guzmics, Tóth P. – Molnár, Iszlai, Sluka, Halmosi – Nagy I G., Kenesei Vezetőedző: Aczél Zoltán

Előzmények: Ünnepre készülnek Győrben, ugyanis a klub ma tartja az ETO napot. Ennek keretében felvezetés gyanánt a klub legendáiból verbuválódott együttes csapott össze a Bayern München All Starssal (5-1-re nyertek a zöld-fehérek). Ezt követi a Rába-parti együttes és a már Haladás Sopron Bank néven futó ellenfél találkozója.

A győriek mellett szól az örökmérleg, eddig hazai pályán 35-ször mérkőztek meg a felek, ebből 24-et nyert az ETO, két döntetlen mellett pedig mindössze háromszor távoztak győztesen a vasiak: 1976-ban, ’84-ben és ’96-ban. Az is Csertői Aurél együttese mellett szól, hogy eddig hibátlan a bajnokságban, mind a két eddigi mérkőzésén bezsebelte a három pontot, erre pedig mindössze négyszer volt példa az elmúlt negyven évben.

A túloldalon Aczél Zoltánnak rendeznie kell a sorokat, ugyanis előbb az újonc Pécs, majd legutóbb hazai pályán a Budapest Honvéd ellen kapott ki a Hali. Jó hír ugyanakkor a gárda háza táján, hogy az első kanyarban kiállított Halmosi Péter újra bevethető.

Tavaly két fordulatos mérkőzést játszott a két együttes, a Haladás kétszer is kétgólos hátrányból felállva rabolt pontot ellenfelétől.

A két szakember találkozót megelőző nyilatkozatát itt olvashatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik