Foci

Vitalij Petrov, az erőcsatár

Ugyan Vettel nem jött el, Massa pedig csak civilben, a Petrov vezette pilóta-válogatott és a magyar All Star-csapat szórakoztató estét produkált.

Az újpesti Szusza Ferenc Stadionba bő hétezren mentek ki, hogy megnézzék a beharangozott Massát, Vettelt, Petrovot és a többieket, azaz a nemzetközi pilóta-válogatottat a magyar All Star-csapat ellen.

Bár Vettel el sem jött, Massa pedig csak civilben ücsörgött egy félidőt a kispadon, a közönség remekül érezte magát. Felipe Massa még így is extázisba hozta a Ferrari-rajongókat, a pályán pedig az orosz Vitalij Petrov (Renault) olyat nyújtott, ami alapján még akár focistának is lehetne nézni.

Amolyan Jancker vagy van Nistelroy volt persze gyengébb kiadásban, de fizikailag és technikailag is kiemelkedett a pilóta-csapatból.

„Nagyon élvezem a játékot, jó kikapcsolódás, de egyben ráhangolódás is a Magyar Nagydíjra. A közönség fantasztikus” – mondta Petrov a szünetben, majd a csapat játékos-szövetségi kapitányával, Mészöly Kálmánnal is megbeszélték az első félidő tapasztalatait. Az újpest edzője pedig megkövette a pilótákat.

„Megmondom őszintén, nem vártam az autóversenyzőktől ennyit. Petrov úgy mozog a pályán, mint egy focista, le a kalappal előtte. Liuzzi és d’Ambrozio is ügyes” – mondta Mészöly.

A Forma-1-et tehát Petrovon kívül a B-vonal képviselte, a belga d’Ambrosio (Virgin), az olasz Liuzzi (Hispania) és a mexikói Perez (Sauber), illetve a Pirelli jelenlegi tesztpilótája, a Virgin tavalyi versenyzője, a brazil di Grassi.

Di Grassinak külön brazil tábora volt a lelátón, a vékonydongájú pilóta brazilhoz méltóan játszott, csak akkor sápadt el, amikor megkérdezték tőle, hogy hol van a cimborája, Bruno Senna.

„Inkább ne akarják látni, Bruno brazil létére teljesen tehetségtelen a labdarúgásban.”

Magyarok is erősítették a pilóta-gárdát, a túrautó vb-n szereplő Michelisz Norbert a Hungaroring után a Megyeri úton is hatalmas sikert aratott, és felbukkant a gyorsasági motoros világbajnok Talmácsi Gábor is.

A Dunai Antal vezette magyar All Star-csapatban pályára lépett többek között Pető Zoltán, Dragóner Attila, Herczeg Miklós, Vincze Ottó és Lipcsei Péter is, a „nem focisták” közül dübörgő sikert aratott az Üvegtigris „Lalija”, azaz Rudolf Péter, és a kezdeti füttyögést lelkes szélsőjátékkal tapssá változtató kormányszóvívő, Szíjjártó Péter.

A magyar csapat dupla motorja pedig a két bunyós, Kovács István és Erdei Zsolt volt, utóbbi kezdte meg a gólgyártást, illetve több, Madár szerint „vasággyal együtt 40 kilós” pilótának is ideiglenes légszomjat okozott egy-egy ütközés után.

A pilóták a Kassai Viktor által dirigált meccsen 8-4-re győztek a magyar All Star-csapat ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik