Foci

Nem lehet kishitű a Paks

Kis Károly, a Tolna megyei alakulat vezetőedzője a skót Hearts ellen bátor, harcos játékot vár övéitől.

Mint ismert, csütörtökön este 20 órától Székesfehérváron csap össze a magyar ezüst- és a skót bronzérmes az Európa Liga-selejtező harmadik körének első mérkőzésén. A papírforma a szigetországi együttes mellett szól, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy Kis Károly legénysége a „hazai” 1-1 után idegenben 3-0-ra verte az esélyesebb Tromsőt a második karikában.

Döntő momentuma lesz a mérkőzésnek, hogy tudunk-e olyan dinamikusan, lendületesen játszani, mint ellenfelünk. Valamint az is sokat fog számítani, hogy tudunk-e végig száz százalékosan koncentrálni” – mondta a paksifc.hu-nak Kis, aki szerint csapatának egyetlen kihagyása sem lehet a Hearts ellen. „Rendkívül gyors játékosaik vannak, valamint tele vannak különböző nemzetiségű válogatott játékosokkal, köztük ír, ugandai és marokkóival. Nekünk már a mérkőzés elején fel kell vennünk azt az iramot, amit várhatóan diktálni fognak” – folytatta a fiatal szakember, majd kiemelte, hogy a rögzített helyzetek kihasználása dönthet az egyik, vagy a másik fél javára.

Bátran, harcosan kell játszanunk, nem szabad kishitűnek lennünk, mert az megbosszulhatja magát. Ugyanakkor ennek a párharcnak egyértelműen a skótok az esélyesei, de már sikerült korábban is bravúrt végre hajtanunk, most is megpróbálkozunk vele” – zárta mondandóját Kis Károly, aki ezúttal is számít a tolnai együttes szurkolóinak buzdítására.

Várható kezdőcsapat
Csernyánszki Norbert – Heffler Tibor, Fiola Attila, Szabó János, Báló Tamás – Nagy István, Sipeki István, Böde Dániel, Vayer Gábor – Montvai Tibor, Magasföldi József

Amint arról már írtunk, David Obua is ott lesz csütörtökön a Hearts együttesében, amely Jamie Hamill személyében egy újoncot is bevethet a kezdőben. A 24 éves, skót utánpótlás-válogatott középpályás májusban érkezett a Kilmarnock együttesétől, három évre írt alá. Ő nem játszhatott a Rangers elleni bajnoki nyitányon, ugyanis hazájában két meccsre elmeszelték.

Nagy étvágya van és a labdával is jól bánik, így komolyan fontolgatjuk, hogy egyből bevetjük. A védelemben, a középpályán is hasznára lehet a csapatnak” – mondta Jim Jefferies, az edinburgh-i gárda vezetőedzője az Edinburgh News-nak. A tréner minden bizonnyal a védelem jobb szélén hagyja Ryan McGowant, aki a Rangers ellen a meccs legjobbja volt a szakírók szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik