Foci

Bivalyerős lesz a Málaga, Cazorlát is megszerezték

Santiago Cazorlát 21 millió euróért vette meg a Villarrealtól a Málaga, így jövőre komolyan kell számolni az andalúz együttessel.

A nyáron jelentős játékosmozgás zajlott le Dél-Spanyolországban, ugyanis a Málaga eddig mintegy 58 millió eurót költött az új szerzeményire. Az érkezőkhöz kedden csatlakozott a 26 éves, 34-szeres spanyol válogatott Santi Cazorla, aki 4 éves kontraktust kötött az előző szezon 11. helyezettjével.

A Malaga a nyáron eddig csak erősített, ugyanis egy nagyobb név sem hagyta el a klubot, ellenben érkezett Toulalan, Joaquin és van Nistelrooy. Azonban nem csak a játékoskeret lett acélosabb, hanem a vezetőségben is minőségi változás történt: Fernando Hierro, a Real Madrid és a spanyol válogatott egykori legendája tölti be mostantól a Malaga sportigazgatói tisztségét.

Természetesen ehhez megfelelő pénzügyi alap szükséges, de ennek nincs híján a kék-fehér klub: a 2009–2010-es idény végén a katari uralkodócsalád tagja, Abdullah al Thani sejk vásárolta fel az andalúz együttest.

A Malaga nyári játékosmozgása
Érkezett:

Ruud van Nistelrooy (Hamburg SV, ingyen)
Nacho Monreal (Osasuna, 6 millió euró)
Isco (Valencia, 6 millió euró)
Diego Bounanotte (River Plate, 4,5 millió euró)
Joaquin (Valencia, 4,2 millió euró)
Sergio Sánchez (Sevilla, 2,8 millió euró)
Joris Mathijsen (Hamburg, 2,5 millió euró)
Santi Cazorla (Villarreal, 21 millió euró)
Jérémy Toulalan (Lyon, 11 millió euró)
Jordi Pablo (Cartagena, kölcsönbe)
Edinho (Maritimo, kölcsönbe)
David Gonzalez (Real Oviedo, kölcsönbe)

Távozott:

Manu (Cartagena, ingyen)
Patrick Mtiliga (klub nélkül) 
Manolo Gaspar (Cartagena, ingyen) 
Daniel Toríbio (klub nélkül) 
Edu Ramos (Villarreal, ingyen)
Francesc Arnau (visszavonult)
Javi Lopez (Real Jaén; kölcsönbe)
Sandro Silva (Internacional, kölcsönbe)
Sergio Asenjo (Atlético Madrid, kölcsönből vissza)

 

A történethez tartozik, hogy a Malaga a téli átigazolási időszakban már megszerezte Martin Demichelist, Júlio Baptistát, és a fiatal középpályást, Sebastián Fernándezt is.

Az eddigi igazolások al Thani sejk elvárásait erősítik meg, ugyanis nem titkolt szándék az együttesnél, hogy a két nagy – a Real Madrid és a Barcelona – mögött, a harmadik helyet elcsípjék a pontvadászat végén.

A sors fintora, hogy a 2011-2012-es bajnoki sorozat első fordulójában (augusztus 20.), a kék-fehérek pont a Barcelona ellen kezdhetik meg a pontgyűjtést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik