Foci

Bayern-Barca döntő lesz Münchenben

Az Audi Kupa elnevezésű négyes torna elődöntőjében a házigazda Bayern München a Milant, a Barcelona pedig a brazil Internacionalt verte büntetőkkel.

Rangos felkészülési tornát rendeznek Münchenben, ahol kedden este a szerdai fináléba jutás volt a tét. Az első elődöntőben a BL-győztes spanyol Barcelona lépett színre, ellenfelük pedig a 2010-es Libertadores Kupa győztese, a brazil Internacional volt.

A katalánoknál Victor Valdés, Iniesta, Busquets és Afellay is a kezdőcsapatban kapott helyet. A spanyol bajnoknak negyed óra sem kellett a vezetés megszerzéséhez, egy jól kivitelezett szabadrúgás-kombináció után Thiago maradt szabadon, aki a kapuba passzolt.

A második félidőben egyenlített az Internacional, Nei volt eredményes. A vezetést azonban újra a Barca szerezte meg, Jonathan dos Santos váltott gólra egy ziccert. Nem sokkal a vége előtt Pinto kapus hibáját korrigálva Abidal a gólvonalról fejelt ki egy labdát, a szöglet után viszont Damiao emelkedett, majd egalizált.

Következtek a büntetők, ahol a brazilok részéről ketten is hibáztak, míg a katalánoktól csak Jeffrén nem talált a kapuba (Villa is eredményes volt), így a Barcelona jutott a szerdai fináléba.

A találkozó összefoglalója:

A másik elődöntőben két európai gigász, a házigazda Bayern München és az olasz bajnok AC Milan csapott össze egymással. Mindkét vezetőedző erős csapatot küldött a pályára, Ibrahimovicnak pedig nem is kellett sok idő, hogy bevegye Neuer kapuját. A svéd támadó egy indítás után maradt szabadon a 4. percben, majd elpasszolt a kapus mellett.

Még az első félidő vége előtt egyenlített a Bayern, Kroos az olaszok gyűrűjében lőtt a tizenhatoson kívülről, a bal alsó sarokba érkező labdát Abbiati nem tudta hárítani.

Mivel több gól már nem született, jöttek a tizenegyesek: a bajoroknál senki sem hibázott, a milánóiaknál viszont Paloschi rontott, így a Bayern München került a szerda esti döntőbe. A Milan a finálé előtt még pályára lép, a 3. helyért zajló összecsapáson az Internacional lesz az ellenfelük.

A Bayern-Milan mérkőzés két gólja:

Eredmények – Audi Kupa, elődöntők
Barcelona (spanyol) – Internacional (brazil) 2-2 (1-0) – büntetőkkel 4-2
Gólszerzők: Thiago (15.), Jonathan dos Santos (63.) illetve Nei (55.), Damiao (85.)
Bayern München (német) – AC Milan (olasz) 1-1 (1-1) – büntetőkkel 5-3
Gólszerzők: Kroos (34.) illetve Ibrahimovic (4.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik