Foci

Paksi bizakodás, a Hearts gondjai

A paksi szurkolók továbbjutást várnak a Hearts elleni EL-selejtezőben, a skótok ugandai gólfelelőse késve érkezik - ha sikerül az útlevélhosszabbítása.

Az MVM Paks honlapján meghirdetett szavazáson a szurkolók háromnegyede arra adta a voksát, hogy kedvenceik a Hearts-on is átrágják magukat.

A csapat középpályása, Sipeki István már józanabb az esélylatolgatásban, de 50 százaléknál ő sem adja alább. A csapat honlapjának azt nyilatkozta, a csütörtöki összecsapásra kiheverik a Vidi ellen kiütközött fáradtságot.

A kupahőssé előlépett kiscsapatot nem zavarja különösebben, hogy az edinbough-i Tynecastle Stadionban majdnem 18 ezren drukkolnak majd ellenük a visszavágón.

Sipeki István óvatos optimizmusa:

A skót drukkerekből jut a magyarországi meccsre is, mintegy százan kísérik el csapatukat a székesfehérvári első összecsapásra.

A Hearts eközben váratlan, de nem elkerülhetetlen problémával találta magát szemben. A csapat hétvégi hőse, a Rangers elleni bravúros 1-1 edinbourgh-i gólszerzője, az ugandai David Obua útlevele lejárt. Így ő csak késve csatlakozhat a Hearts-hoz – már ha meg tudja hosszabbítani az útlevelét.

A Hearts honlapjának „versenyfutás az idővel” megfogalmazása jelzi a skót aggodalmakat, míg Jim Jefferies menedzser higgadt maradt, annak ellenére is, hogy két alapembere, Andy Webster és a marokkói Mehdi Taouil sérülés miatt kidőlt, így fiatalokkal töltötte fel az utazó keretet.

„Ha Obua elintézi a hivatalos teendőit, szerda este csatlakozhat a csapathoz Magyarországon, egy edzést kell csak kihagynia” – mondta Jefferies.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik