Foci

Agüero egyre közelebb a Cityhez

Sergio Agüero, az Atlético Madrid és az argentin labdarúgó-válogatott kiválósága szerdán Angliába utazik tárgyalni.

A legnagyobb spanyol sportnapilap, a Marca cikke szerint egyre valószínűbb, hogy a hazai rendezésű Copán három találatig jutó támadó a Manchester City játékosa lesz. A lap úgy tudja, hogy Sergio Agüero és képviselői szerdán a szigetországba utaznak, hogy véglegesítsék a transzfert.

Mint ismert, a játékos ugyan hosszabbított az Atléticonál, de csak azért, hogy a klub kérhessen érte ezen a nyáron 45 millió eurót – ennyiben határozták meg ugyanis a kivásárlási árát. A manchesteriek ezt ki is fizetnék érte, ő pedig öt évre írna alá. Agüerót vitte volna a Juventus és a Real Madrid is, utóbbi kapcsán a Matracosok elnöke kijelentette, semmi pénzért nem engedik el a riválishoz.

A 23 éves játékos 2006-ban érkezett Spanyolországba az argentin Independiente együttesétől. Öt szezont húzott le a La Ligában, 175 meccsen 74 gólt szerzett Madridban. Diego Maradona vejét 2007-ben az év legjobb fiatal játékosának választották, miután gólkirályként U20-as világbajnoki címhez segítette Argentínát. Egy évre rá az olimpiai elsőség is meglett.

Tavaly Európa Ligát nyert az Atlético Madriddal, Gera Zoltán Fulhamjét hosszabbításban verték a spanyolok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik