Foci

NB I, 2. forduló – edzői értékelések 2.0

A Videoton és a Kecskemét tarolt az OTP Bank Liga vasárnapi játéknapján, a Fradinál viszont csalódottak lehetnek.

Három mérkőzést rendeztek vasárnap a labdarúgó NB 1 második fordulójában: a bajnokság új szezonjában most debütáló Videoton címvédőhöz méltóan kezdett, a Kecskemét pedig most talán azokat a gólokat is bepótolta, amelyeket kazah túrája során sajnos elszalasztott. Az Üllői úton elmaradt a hazai győzelem, a Ferencváros emberhátrányban sem tudta legyőzni a Diósgyőrt.

A nap első mérkőzését viszont a székesfehérvári Sóstói stadionban rendezték: a bajnoki címvédő az elmúlt szezon ezüstérmesét, a Paks gárdáját fogadta. A Vidi szerdán búcsúzott a nemzetközi porondtól, a Paks viszont hatalmas bravúrt végrehajtva, idegenben szórta meg a norvég Tromsö csapatát, így a tolnai kiscsapat tovább folytathatja szereplését az Európa Liga selejtezőjében.

A hétközi szereplés viszont a bajnokin nem játszott szerepet, a Videoton pedig 4-0-s győzelmével félreérthetetlenül jelezte: az idei szezonban is az első helyet célozzák meg. Paulo Sousa együttese már a negyedik percben megszerezte a vezetést, majd a paksi Bartha kiállítása után Alves duplázta meg az előnyt még az első félidő vége előtt. A második játékrészben a vezetést megszerző Vasiljevic újra betalált, a lefújás előtt nem sokkal pedig Nikolics állította be a 4-0-s végeredményt.

A mérkőzés összefoglalója itt:

Nem véletlen, hogy Paulo Sousa elégedetten értékelt a találkozó után: „Az első mérkőzés mindig nagyon fontos a bajnokságban. Ellenfelünk remekül kezdte ezt az idényt, nagyszerűen játszottak és tovább is jutottak az EL-selejtezőben, amihez gratulálunk nekik. Ezért egyértelmű, hogy egy nagyon erős csapattal kellett ma megmérkőznünk, akik idén biztos, hogy a bajnoki címért akarnak majd küzdeni. Nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal azért, ahogy kezdték ezt a mérkőzést, annak ellenére is, hogy az utolsó pillanatban módosítanom kellett a kezdőcsapaton. Maradéktalanul betartották a srácok mindazt, amit kértem tőlük” – idézi a Vidi vezetőedzőjének szavait a klub honlapja.

Azt Kis Károly is elismerte, hogy csapata most nem érdemelt pontot: „Teljesen megérdemelten nyert a Videoton FC. Sajnos nem tudtuk azt a játékot nyújtani, amit eddig a nemzetközi kupában vagy a bajnokságban a Kecskemét ellen. Tudtuk, hogy a Vidi egy nagyon jó csapat. Feltérképeztük őket, sajnos azonban a gyorsan bekapott gól megfogta a csapatomat” – nyilatkozta a Paks vezetőedzője.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló
Székesfehérvár, 3200 néző, Vezette: Berger József
Videoton FC-MVM Paks 4-0 (2-0)
Videoton: Tujvel – Brachi, Lipták, Vaskó, Horváth G. – Szakály D. (Szolnoki 85.), Sándor Gy., Mitrovic, Vasiljevic (Nikolics 70.), Walter – Alves (Evandro 78.) Vezetőedző: Paulo Sousa
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Bartha, Sifter, Heffler N. (Hrepka 43.), Sipeki (Gévay 70.), Böde (Szabó J. 41.) – Magasföldi Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerzők: Vasiljevic (4., 68.), Alves (38.), Nikolics (87.)
Sárga lap: Sipeki (31.), Magasföldi (81.)
Piros lap: Bartha (36.)

Szurkolói szempontból a Ferencváros-Diósgyőr összecsapás volt a forduló rangadója, ahol a hazai zöld-fehérek már a 4. percben előnybe kerültek Abdi találatával. A chilei játékvezető még az első játékrészben kiszórta a Diósgyőr spanyol légiósát, Gallardót, a Fradi viszont nem tudta kihasználni az esélyt. A második félidőben a szintén spanyol Luque szabadrúgásból egyenlített, a vendégek pedig annak ellenére megőrizték az egy pontot, hogy a 84. percben egy újabb fővel fogyatkoztak meg.

A mérkőzés összefoglalója itt:

Prukner László, az FTC vezetőedzője a találkozó után nem rejtette véka alá csalódottságát. „Eszetlenül játszott a csapat 1-0 után, pedig minden olyan játékosom pályán volt a kreatív futballistáink közül, aki bevethető volt, ennek ellenére játszottunk így. A cseréket is úgy próbáltam variálni, hogy jól passzoló embereket küldjek be, de ez sem segített. Egy ilyen gól sajnos benne van a kalapban, amilyet kaptunk. Összességében a csütörtöki meccsnek messzemenően kihatása volt a csapatra, mindig kiállok a játékosaimért, most is ezt teszem, de most nem tudom őket felmenteni. Más dolgokat beszéltünk meg ugyanis, nem azt, hogy csak úgy rugdossuk fel a labdát. 1-0 után kellett volna higgadtan játszani, nagy csalódás számomra, hogy pontokat vesztettünk” – idézi a volt kaposvári mester szavait az ftc.hu.

A Diósgyőr vezetőedzőjének szavaiból kiderült, csapatának leginkább a támadójátékban kellett volna többet nyújtania: „Az első félidőben jól védekeztünk, de a remélt kombinatív játékot nem tudtuk bemutatni, ha ez sikerült volna, akár a győzelem is összejöhetett volna. A támadójátékunk nem volt elégséges, de úgy is mondhatjuk, a Fradi védekezése zárt jól, így nem tudtunk gólhelyzetet kialakítani. Ami a játékvezetőt illeti: a meccs hevében nem szeretnék erről beszélni, a bírót sosem bírálom, otthon majd kielemezzük a történteket – ő sem tud nyilatkozni az edzőről, nem lenne sportszerű, ha én róla beszélnék” – mondta Benczés Miklós.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló
Albert Stadion, 6400 néző, Vezette: Alvaro Garcia Miqel (chilei)
Ferencváros-Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
Ferencváros: Ranilovic – Fülöp, Grúz, Otten, Balog – Andrezinho (Somalia, 75.), Maróti (Józsi, 68.), Lisztes (Tóth B., 57.), Junior – Oláh, Abdi Vezetőedző: Prukner László

Diósgyőr: Rados – Vadász, Budovinszky, Gal, Gohér – Gallardo, Abdouraman, Lippai, Luque (Dobos, 90.)- Menougong (Carreno, 59.), Seydi (Pál, 59.) Vezetőedző: Benczés Miklós

Gólszerzők: Abdi (4.), illetve Luque (68.)
Sárga lap: Andrezinho (66.), Grúz (67.), illetve Abdouraman (30.), Gallardo (34., 38.), Menougong (58.)
Piros lap: Gallardo (38.), Pál (84.)

Kecskeméten vizitált a Kaposvár, de meglehetősen csalódottan távozhatott a hírös városból Sisa Tibor együttese. Foxi negyed óra alatt kétszer is kapuba talált, Savic pedig büntetőből volt eredményes, így a KTE már egy félidő után három góllal vezetett. Tomislav Sivic együttese a második félidőben még egyet rápakolt az előnyre, ekkor Gyurcsó volt eredményes.

„A mai meccsen sikerült könnyen gólokat rúgnunk, és utána futballoznunk is. Okosan játszottunk, nem rohantunk. A múltkor kritizáltam a saját játékosaimat, most viszont szeretnék gratulálni nekik, mert kitettek magukért. A közönségnek is megköszönném, mert tudták, hogy kell a segítség” – nyilatkozott a kesport.hu honlapnak Tomislav Sivic, a Kecskemét vezetőedzője.

Sisa Tiborban a korábbi rossz emlékeket is felidézte a találkozó: „Tavasszal szinte ugyanilyen mérkőzést játszottunk, deja vu érzése van az embernek. Több játékos is enerváltan játszott a meccsen. Talán a harmadik kapura lövésnél már 3-0 volt. Eddig is tudtuk, hogy nem lesz egyszerű és könnyű. Voltak jó teljesítmények is és rosszak is. A második félidőben többet birtokoltuk a labdát, helyzetecskéket is kialakítottunk, de 4-0 a vége” – fogalmazott a Rákóczi vezetőedzője.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló
Kecskemét, 2000 néző, Vezette: Veizer Roland
Kecskeméti TE-Kaposvári Rákóczi 4-0 (3-0)
Kecskemét: Ribánsky – Alempijevic (Koszó 62.), Radanovic (Bertus 71.), Balogh, Mohl – Gyurcsó, Ebala, Cukic, Savic – Tököli, Foxi (Stokic 80.) Vezetőedző: Tomislav Sivic

Kaposvár:

Hajduch – Okuka, Bank, Zsók, Gujic (Pavlovic 35.) – Katona, Hegedűs, Pedro, Bőle (Jánvári 35.) – Peric, Grumic (Kulcsár 68.) Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Foxi (10., 14.), Savic (31., 11-esből), Gyurcsó (52.)
Sárga lap: Radanovic (2.) Cukic (85.) illetve Jánvári (88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik