Foci

NB1, edzői értékelések, 1.0

Győr, Pápa és az újonc Pécs szombati mérlege: két meccsből két győzelem, viszont a pont nélküli Újpest edzője dolgos ősz elé néz.

A hatpontos Debrecenhez az OTP Bank Liga szombati négy meccse után még három csapat csatlakozott, közülük az egyik a Győri ETO, a Tisza-partiak inkább taktikus, mint látványos meccsen gyűrték le az önmagát még mindig keresgélő Újpestet.

A hazai közönség előtt játszó Győr egy félidei eredménytelen fölény után Pilibaitis góljával szerzett vezetést. Csertői Aurél csapata a nagy nehezen összejött előnyre nagyon vigyázott, inkább átadta kezdeményezést az Újpestnek, de a lila-fehér csikócsapat nem tudott élni a lehetőséggel, a Győr 1-0-ra nyert, és két forduló után hat ponttal áll.

Csertői szerint ”ez egy ilyen meccs volt”, a helyzeteik alapján a szünetre már kétgólos előnnyel kellett volna menniük. A vezető gól után változott a helyzet. „Magunkra húztuk az Újpestet, de kivédekeztük. Sok helyzetünk volt, egyet sikerült bevágnunk, és megőriztük az előnyt” – foglalta össze az eseményeket az ETO edzője.

„Megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtuk kihasználni őket” – mondta Mészöly Géza, az Újpest trénere, aki nincs kétségbeesve a két vereség miatt, úgy látja, működőképes a csapat, a helyzetek megvannak, jönni fognak a gólok is.

Csertői Aurél és Mészöly Géza nyilatkozata:

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló:
Győri ETO – Újpest FC 1-0 (0-0)

Győr, ETO Stadion, 3000 néző, Vezette: Solymosi Péter

Győr: Stevanovic – Takács Á., Djordjevic, Fehér Z., Völgyi – Pilibaitis (Windecker 85.) – Trajkovic, Ji-Paraná – Koltai, Simon A. (Aleksidze 67.), Dudás (Dinjar 76.). Vezetőedző: Csertői Aurél

Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Wilson, Pollák – Simon K. (Balogh B. 57.), Markovic (Popovics a szünetben), Egerszegi, Böőr (Bognár 73.) – Kabát, Lázár. Vezetőedző: Mészöly Géza

Gólszerző: Pilibaitis (53.)
Sárga lap: Fehér Z. (42.), illetve Dvorschák (23.), Lázár (55.) 

Az OTP Bank Ligát győzelemmel kezdő Pécsi MFC nehéz első félidőt élt át a Vasas ellen Angyalföldön. A piros-kékeknek több nagy helyzete is akadt, a vendégek a kapusuknak, Dibusz Dénesnek köszönhették, hogy nem kerültek hátrányba.

A fordulás után váratlanul a PMFC szerzett vezetést, de a Vasas szinte azonnal egyenlített. A hazaiak egy balszerencsés összefejelés következtében, ideiglenes emberhátrányban kapták azt a találatot, amivel végül az újonc 2-1-re győzött, és már hat ponttal áll a bajnokságban.

A meccs után Mészáros Ferenc, a pécsiek edzője elárulta, hogy mitől javultak fel a szünet után: „Szerkezeti átalakításokat hajtottunk végre, stabilabb lett a védekezés, több labdát tudtunk szerezni”.

Komjáti András, a Vasas-Híd trénere két védője sérülésében és a pécsi kapus bravúrjaiban látta a vereség okát.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló
Vasas-Híd – Pécsi MFC 1-2 (0-0)
Illovszky Stadion, 1200 néző, Vezette: Radványi Ádám
Vasas: Ilizi – Kulcsár D., Boukar, Gáspár (Radványi, 68.), Katona M. – Bárányos, Bakos, Kovács G., Jokic – Simic, Homma (Beliczky, 75.)Vezetőedző: Komjáti András
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovic, Törtei – Pintér A., Scepanovic, Nagy O., Andorka (Causic, a félidőben) – Bajzát (Frölich, 67.), Horváth Zs. (Tóth Z., 93.) Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Gólszerzők: Gáspár (51.), illetve Horváth Zs. (49.), Nagy O. (70.)
Sárga lap: Kovács G. (13.), Kulcsár D. (75.), illetve Nagy O. (75.)

A lendületesen kezdő Haladás az esőtől áztatott szombathelyi stadionban már az első negyedórában hátrányba került, onnantól pedig végig az eredmény után szaladt, de mindig csak ideiglenesen tudta beérni a Honvédot.

A hat gólt, három büntetőt és ugyanannyi szombathelyi kapufát is hozó mérkőzés hajrájára a hazaiak belefáradtak gólvadászatba, a kispestiek 4-2-es sikerükkel feledtették múlt heti bakijukat.

Supka Attila, a Honvéd mestere igazoltnak látta a bizakodását, mert már a Győr elleni vereség alkalmával is voltak helyzeteik, amiket ezúttal vagy kihasználtak – vagy büntetőt rúghattak utána.

„Az eső okozott némi gondot, de örülök, mert megvalósítottuk az elképzeléseket” – értékelt a szakember. Aczél Zoltán, a Hali vezetőedzője elismerően nyilatkozott az ellenfélről, illetve saját támadójátékukról, a védelemmel azonban nem volt elégedett.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló
Haladás Sopron Bank – Budapest Honvéd 2-4 (1-2)
Rohonci út, 3000 néző,Vezette: Szilasi Szabolcs
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Nagy II. G. (Kovács I., a szünetben), Tóth P. – Molnár, Rajos (Irhás, a 75. percben) – Nagy I. G. (Ugrai, a 70. percben), Sluka – Iszlai – Kenesei Vezetőedző: Aczél Zoltán
Honvéd: Kemenes – Lovric, Debreceni, Botis, Novák – Abass, Akassou, Németh N. (Horváth A., az 56. percben), Tschami – Danilo (Hidi, a 83. percben), Délczeg (Sekulovic, az 56. percben) Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerzők: Tóth P. (25.), Kenesei (51. – 11-esből) illetve Danilo (16., 37. – mindkettőt 11-esből), Novák (64.), Lovric (72.)
Sárga lap: Nagy II. G. (25)., Iszlai (63.), illetve Abass (59.), Akassou (66.)
Piros lap: Horváth A. (85.)

Az Újpest legyőzése után a Pápa magabiztosan fogadhatta a Siófokot, de a hazai fölény az első félidőben nem eredményezett gólt. A szünet után viszont már csak a Lombard volt a pályán, és ugyan az akciókból nem végződtek sikerrel, de ott volt Véber György csapatában Goran Maric, aki két szabadrúgásgóllal elintézte, hogy a Pápa is megszerezze második győzelmét.

A szezon előtt szurkolói kritikákat kapott Véber is újabb bizonyítékot szolgáltatott arra, amit néhányan nem hisznek el neki: „Értek a focihoz”.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló
Lombard Pápa Termál FC-BFC Siófok 2-0 (0-0)
Pápa, Perutz Stadion, 2200 néző, Vezette: Takács János
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Tóth G. 73.), Dlusztus, Totadze, Présinger – Farkas A., Ganugrava – Puri (Quintero 60.), Maric, Lovrencsics (Varga G. 81.) – Ferenczi. Vezetőedző: Véber György
Siófok: Milinte – Kiss Zs., Lengyel, Fehér Zs., Fejes – Lattenstein (Horváth A. 78.), Tusori, Kecskés, Melczer – Huszák (Haraszti 53.), Farkas J. (Horváth B. 81.). Vezetőedző: Mihalecz István
Gólszerző: Maric (47., 78.)
Sárga lap: Farkas A. (17.), Nagy S. (35.), illetve Fejes (33.), Haraszti (72.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik