Foci

NB 1, 2. forduló, beharangozó, 2.0

Az OTP Bank Liga vasárnapi meccsein a negatív kupahősök próbálnak vigasztalódni, a paksi csodacsapat a Videotonhoz látogat.

A héten a Bajnokok Ligája-álmoknak a Videoton intett búcsút, a Kecskemét az Európa-liga selejtezőjében pottyant ki, ahonnan az utolsó pillanatban botló Ferencváros is kiesett. A Videoton a norvég Tromsö ellen csodát művelő Paksot fogadja idei első bajnokiján.

A Ferencváros a jó formában lévő Diósgyőr ellen lép hazai pályára, a Kecskeméthez pedig a múlt héten a Fradival ikszelő Kaposvár látogat.

Videoton FC – MVM Paks, 16 óra (m1, ÉLŐ)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, Vezeti: Berger József

Érdekes meccs lesz a Paks székesfehérvári fellépése. A hét eleje óta nagyot fordult a világ, a Videoton nem tudta átrágni magát a Grazon a BL-selejtezőben, a Paks viszont idegenben kifektette a Tromsö csapatát, és egyedüli magyar klubként maradt állva a nemzetközi hadszíntéren.

A Vidinek nem sok ideje maradt a BL-búcsún rágódni, a határidő szerda éjfél volt. „Addig volt téma a BL, utána már a soron következő feladatra kell koncentrálnunk. Gratulálok a Paks sikeréhez, ettől függetlenül győzelemre számítok” – mondta Paulo Sousa, a székesfehérváriak vezetőedzője.

Kis Károly, a Paks mestere is tisztában van vele, hogy a Vidi felülmúlja őket játékerőben, számára az a legnagyobb kérdés, hogy játékosai ki tudták-e pihenni a hétközi kupacsatát.

Ferencváros – DVTK, 18 óra (SPORT2, ÉLŐ)
Budapest, Albert Stadion, Vezeti: Alvaro Garcia Miguel

A Ferencváros tanulságos Európa Liga-búcsúja után először kerül a saját közönsége szeme elé, a zöld-fehérek feledtetni akarják a kupakudarcot. A vendég Diósgyőr viszont masszív csapat, úgyhogy ez nem lesz olyan egyszerű dolog. A meccs külön pikantériája, hogy az FTC trénere, Prukner László a pro-licenszes edzői tanfolyamon tanította a diósgyőri edzőt, Benczés Miklóst.

„Prukner Lászlóval jó kapcsolatban vagyok, neki most nyilván van gondja a kupaküzdelmekben elfáradt Fradival, remélem, mi is okozunk majd fejtörést az Üllői úton” – mondta a DVTK mestere.

Kecskeméti TE-Ereco – Kaposvári Rákóczi, 19 óra
Kecskemét, Széktói Stadion, Vezeti: Veizer Roland

A Kecskemétnek is már csak a bajnokságra kell koncentrálnia, könnyen lehet, hogy ennek a Kaposvár lesz az első kárvallottja. „A Kecskemét megerősödött a nyáron, a maximumot kell nyújtanunk, ha pontot akarunk rabolni tőlük” – nyilatkozta Sisa Tibor, a Kaposvár vezetőedzője. A házigazdákat vezénylő Tomislav Simicnek kell a három pont, illetve az, hogy túltegyék magukat az Európa Ligából történt kiesésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik