Foci

Kitömte a Vidi az egyetlen talpon maradt kupacsapatot

Az EL harmadik selejtezőkörében érdekelt MVM Paks együttese 4-0-ás vereséget szenvedett a bajnoki címvédő Videoton otthonában.

Érdekes közjáték vezette fel a Videoton és a Paks vasárnapi összecsapását: az eredetileg a kezdőbe jelölt Polonkai Attila, Nagy Dániel, Hidvégi Sándor hármas a bemelegítésnél tudta meg, hogy az orvosi papírjaikkal nincs minden rendben, azaz nem léphettek pályára.

Paulo Sousa így felforgatott összeállításban küldte ki csapatát a gyepre az OTP Bank Liga második fordulójában, más kérdés, hogy ebből semmit sem lehetett érzékelni, Sándor György ugratta ki remek ütemben Dusan Vasziljevicset a negyedik percben, a középpályás pedig a hálóba gurított (1-0). A folytatásban is a bajnoki címvédő irányította a mérkőzést, egy szöglet után Sándor lőtte szét a keresztlécet, a labda a mezőnybe vágódott vissza.

A 35. percben sorsdöntő pillanathoz érkezett a találkozó, Bartha László lépett oda Sándornak, ugyan húzta vissza a lábát, Berger József egyből kiállította a paksiak játékosát – talán kissé elhamarkodott volt az ítélet. Mindössze két perc kellett a székesfehérváriaknak ahhoz, hogy kihasználják a fórt, André Alves fejjel duplázta meg övéi előnyét (2-0).

A második félidőben is a Vidi nyomott, majd a két addigi gól szerzője, Alves és Vasiljevic játszott össze, előbbi emelését utóbbi mellel maga elé tette, majd a hálóba pöckölte (3-0). A 78. percben aztán beállt a Videoton új szerzeménye, a portugál Evandro Brandao is, a következő gólt azonban nem ő, hanem Nemanja Nikolics szerezte, aki a tizenhatos előteréből zúdította a bogyót a hosszú alsóba (4-0).

Az eredmény a folytatásban nem változott, a Videoton teljesen megérdemelten zsebelte be a három pontot első meccsén a szezonban.

Eredmények – OTP Bank Liga, 2. forduló
Székesfehérvár, 3200 néző, Vezette: Berger József
Videoton FC-MVM Paks 4-0 (2-0)
Videoton: Tujvel – Brachi, Lipták, Vaskó, Horváth G. – Szakály D. (Szolnoki 85.), Sándor Gy., Mitrovic, Vasiljevic (Nikolics 70.), Walter – Alves (Evandro 78.) Vezetőedző: Paulo Sousa
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Bartha, Sifter, Heffler N. (Hrepka 43.), Sipeki (Gévay 70.), Böde (Szabó J. 41.) – Magasföldi Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerzők: Vasiljevic (4., 68.), Alves (38.), Nikolics (87.)
Sárga lap: Sipeki (31.), Magasföldi (81.)
Piros lap: Bartha (36.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik