Foci

Magyar remeklések Európában

Hajnal Tamás és Tóth Balázs gólt lőtt a Stuttgartban illetve a Genkben, Gulácsi Péter pedig lenullázta a Liverpoolt.

Hajnal Tamás kezdőként végig játszott a Nottingham Foresttel meccselő VFB Stuttgart együttesében. A magyar középpályás az első félidő 34. percében mattolta Camp kapust, ezzel 1-1-re módosította az állást, a szigetországiak azonban végül nyerni tudtak Findley találatával.

Gulácsi Péter védte az őt kölcsönadó Liverpool ellen a Hull City kapuját, az utánpótlás-válogatott játékos pedig kapott gól nélkül hozta le a meccset. A Tigrisek ráadásul hármat is lőttek nevesebb riválisuknak, így a Vörösök 3-0-ás vereséget szenvedtek. A magyar kapus az első negyvenöt percben állt a vonal előtt, csapata ezidő alatt kétgólos előnyre tett szert, neki pedig bravúrt kellett bemutatnia N’Gog 23. percben eleresztett löketénél.

Stieber Zoltán egy félidőt játszott újdonsült együttesében, a Mainzban a Frankfurt elleni felkészülési mérkőzésen, melyen honfitársunk csapata nagy csatában nyert 4-3-re. A magyar játékos a találkozó első góljához járult hozzá tevékenyen, egy szabadrúgást fejelt Ujah elé a tizenhatoson belül, a csapattárs pedig nem hibázott.

Bodor Boldizsár csereként lépett pályára az őt tesztelő Leeds Unitedben a Sheffield Wednesday ellen, de egy sérülés miatt már a 12. percben bevetette őt edzője. A Sheffield ekkor már 1-0-ra vezetett, Gradel azonban a hajrában büntetőből egyenlíteni tudott.

Az előző szezont a holland Venlónál töltő Tóth Balázs is pályára lépett a Leverkusennel meccselő Genkben. A magyar középpályás az első félidő végén egyenlíteni tudott, ám a Gyógyszergyáriak Derdiyok második félidei triplájának köszönhetően sima 4-1-re nyerni tudott a tartalékos belga bajnok ellen.

Eredmények – edzőmeccsek

Frankfurt – Mainz 3-4
Sheffield Wednesday – Leeds United 1-1
Bayer Leverkusen – KRC Genk 4-1
VfB Stuttgart – Nottingham Forest 1-2
Hull City – Liverpool 3-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik