Foci

Hibátlan a Győr, pont nélkül az Újpest

Az ETO hazai pályán 1-0-ra legyőzte Mészöly Géza együttesét a labdarúgó NB 1 második fordulójában.

Az előző heti nyitófordulóban csak az egyik fél örülhetett a szombat esti rangadó két résztvevője közül: a Győr idegenben hátrányból fordítva verte a Honvéd csapatát, viszont az Újpest hazai pályán fájó vereséget szenvedett a Pápa ellen. A fővárosiaknál volt mit kijavítani, de az ETO otthonából elhozni a három pontot nem tűnt túlságosan egyszerű feladatnak.

Már a mérkőzés elején veszélyben volt a hazai kapu, Trajkovic a gólvonalról mentett egy szöglet után. Az ETO sem fogta vissza magát, előbb Simon András lőtt fölé, majd Pilibaitis tüzelt messziről, a labda a kapufáról vágódott vissza. Ekkor már inkább Csertői Aurél csapata volt fölényben, ezt azonban nem sikerült gólra váltani.

Az Újpest a félidő végéhez közeledve Pollák fejesével veszélyeztetett, Stevanovicnak nem kellett védenie a kapu mellé szálló labdát.

A gólnélküli első játékrész után a Győr kezdte jobban a folytatást, viszont ekkor már nem maradt érintetlen Balajcza kapuja: Dudás nem először próbálkozott távoli lövéssel, a labda a kapufáról Pilibaitis elé pattant vissza, aki a kapuba passzolta az ETO vezető találatát (1-0).

A hazaiak a gól után kissé visszavettek, és ez a helyzetek számán is meglátszott. Úgy tűnt, a Győr számára tökéletesen megfelel az újabb egygólos győzelem, amivel két forduló után is százszázalékosak maradtak.

Mészöly Géza együttese viszont nem tudta elkerülni második vereségét, hiába próbálkoztak legalább a döntetlen kiharcolásával. Az Újpest egyelőre gólt sem szerzett két foruló alatt, van hova fejlődniük a liláknak.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló
Győr, ETO Stadion, 3000 néző, Vezette: Solymosi Péter
Győri ETO – Újpest FC 1-0 (0-0)
Győr: Stevanovic – Takács Á., Djordjevic, Fehér Z., Völgyi – Pilibaitis (Windecker 85.) – Trajkovic, Ji-Paraná – Koltai, Simon A. (Aleksidze 67.), Dudás (Dinjar 76.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Wilson, Pollák – Simon K. (Balogh B. 57.), Markovic (Popovics a szünetben), Egerszegi, Böőr (Bognár 73.) – Kabát, Lázár. Vezetőedző: Mészöly Géza
Gólszerző: Pilibaitis (53.)
Sárga lap: Fehér Z. (42.), illetve Dvorschák (23.), Lázár (55.) 
Piros lap:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik