Foci

Hiába volt jobb, kikapott a Pécstől a Vasas

A Vasas-Híd együttese hazai pályán 2-1-re kikapott az újon Pécsi MFC együttesétől az OTP Bank Liga második fordulójában.

Jól kezdte a Vasas az OTP Bank Liga második fordulójának első szombati meccsét, már a 2. percben helyzetbe került Marko Simic révén. Kisvártatva Bárányos Zsolt lépett rá a labdára és terült el a tizenhatoson belül, többen is büntetőt reklamáltak – a játékvezető joggal engedte tovább a játékot.

A 9. percben a veterán középpályás nagyszerűen tekert középre, Simic azonban senkitől sem zavartatva Dibusz Dénesbe lőtt közelről, pedig ez ajtó-ablak ziccer volt. A hazaiak csatára és a pécsiek kapusa negyedóra múlva is megvívta a maga csatáját, ekkor is a kapujából kivetődő hálóőr jött ki győztesen az ütközetből.

Dibusz egyébként a lüktető első félidő hőse volt, miután hárította Simic újabb löketét Bárányos jó 30 méterről eleresztett szabadrúgását is ki tudta tolni, így meccsben tartotta az előre játékban gyenge napot kifogó Pécs gárdáját.

Fordulás után nem kellett sokat várni arra, hogy az első felvonásban szinte semmit nem mutató PMFC megszerezze a vezetést, Horváth Zsolt kapott remek ütemű kiugratást, majd a kapujából feleslegesen kimozduló Lubos Ilizi fölött a hálóba emelt (1-1). Fel sem dolgozhattuk a történteket, máris 1-1 virított az eredményjelzőn, Gáspár József csúsztatott egy szöglet után Dibusz kapujába.

A 66. percben érdekes jelenetek borzolták a kedélyeket: Gáspár és Kovács Gábor, két hazai védő szaladt egymásnak és dőlt ki, mindeközben Horváth iramodott meg a Vasas kapuja felé, ám Milos Jokic menteni tudott előle. Gáspárt és Kovácsot hosszan ápolták az oldalvonal mellett (előbbit le is kellett cserélni, agyrázkódást szenvedett), az ideiglenes emberhátrányban lévő piros-kékek pedig újra kapituláltak, Nagy Olivér lőtte be a Scepanovic kapufája után kipattanó labdát (1-2).

A 74. percben aztán Kulcsár Dávid és a pécsiek második gólját jegyző Nagy kakaskodott egy jóízűt egy-egy sárgáért. Ez is jelezte, hogy a Vasas játékosai igen feszültté váltak, ugyanis egyértelmű mezőnyfölényük ellenére is érett a második zákó.

A folytatásban a hazaiak hiába próbálkoztak, nem tudták már bevenni a Mecsek-aljaiak kapuját, így a 2011-12-es bajnokság első hazai mérkőzésén vereséget szenvedtek. Nem indult jól a Vasas-Híd szezonja, mint ismert, egy hete a Debrecen otthonában szaladt bele egy 5-2-es vereségbe Komjáti András csapata. A Pécs ugyanakkor bravúrosan rajtolt, második meccsén második győzelmét aratta Mészáros Ferenc legénysége.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló
Illovszky Stadion, 1200 néző, Vezette: Radványi Ádám
Vasas-Híd – Pécsi MFC 1-2 (0-0)
Vasas: Ilizi – Kulcsár D., Boukar, Gáspár (Radványi, 68.), Katona M. – Bárányos, Bakos, Kovács G., Jokic – Simic, Homma (Beliczky, 75.) Vezetőedző: Komjáti András
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovic, Törtei – Pintér A., Scepanovic, Nagy O., Andorka (Causic, a félidőben) – Bajzát (Frölich, 67.), Horváth Zs. (Tóth Z., 93.) Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Gólszerzők: Gáspár (51.), illetve Horváth Zs. (49.), Nagy O. (70.)
Sárga lap: Kovács G. (13.), Kulcsár D. (75.), illetve Nagy O. (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik