Foci

Bravúros szerepléssel hangolt a Paks ellenfele

A Hearts együttese pontot szerzett a címvédő Rangers otthonában a skót bajnokság nyitófordulójában.

Nehéz ellenfél vár a Paksra a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójában, legalábbis ez derült ki a skót Hearts csapatának mai fellépéséből. A 2010-2011-es skót bajnoki szezon harmadik helyezettje a címvédő Rangers otthonába látogatott az új idény első fordulójában (mint az megszokott, a Rangers és a Celtic mögött jókora szakadék szokott tátongani, így nem lett volna meglepő a hazaiak győzelme).

A Hearts számára húsz perc sem kellett ahhoz, hogy bevegyék a Rangers kapuját, Obua volt eredményes a 16. minutumban. Jim Jefferies csapata sokáig tartani is tudta az előnyét, az 58. percben viszont Naismith egalizált. Mivel több gól ezután már nem esett, a Hearts bravúrosnak mondható pontszerzéssel kezdte a bajnoki szezont. Balogh János a cserepadon ült a vendégeknél.

A Paks csütörtökön a Tromsö otthonában szerepelt minden várakozást felülmúlóan, Kis Károly együttese 3-0-ra nyert norvég ellenfele otthonában, így továbbra is életben maradt a nemzetközi porondon. Érdekesség, hogy a tolnaiak vasárnapi bajnokijukon szintén a címvédő otthonába látogatnak, a Videoton lesz az ellenfelük.

Csütörtökön aztán ismét Székesfehérváron szerepelnek Bödéék, akkor már viszont az Európa Liga selejtezőjében a kedden Magyarországra érkező Hearts lesz az ellenfél.

Eredmény – skót bajnokság, 1. forduló
Rangers – Hearts 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Naismith (58.) illetve Obua (16.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik