Foci

A Schalke megbüntette a német bajnokot

A gelsenkircheni alakulat tizenegyesekkel hódította el a labdarúgó német Szuperkupát a bajnoki címvédő Dortmund ellen.

Lassan-lassan beindul a nagyüzem a legnagyobb európai labdarúgó-bajnokságokban is, Németországban legalábbis már a jövő héten kezdetét veszi a pontvadászat. Előtte viszont el kellett dönteni a Szuperkupa sorsát is, szombaton este Gelsenkirchenben, a kupagyőztes Schalke 04 otthonában volt jelenése a bajnoki címvédő Dortmund együttesének.

A dortmundiak részéről Kehl a kapufát találta el az első félidőben, de a Raúl, Huntelaar duóval támadó Schalke sem tétlenkedett, így mindkét fél előtt voltak lehetőségek.

A második játékrészben inkább a bajnok irányított, de a csereként beálló Moravek veszélyes lövésénél a vendégek kapuját őrző Weidenfellernek kellett résen lennie.

A rendes játékidőben végül nem született gól, de a kupát természetesen nem oszthatták ketté. Következtek a tizenegyesek, ahol a Dortmund részéről ketten is hibáztak: Grosskreutz és Perisic lövését hárította Fährmann. Ez döntőnek bizonyult, a Schalke 4-3-ra győzött büntetőkkel, így a klub története során először elhódították a német Szuperkupát.

Eredmény – Német Szuperkupa
FC Schalke 04-Borussia Dortmund 0-0 – 11-esekkel 4-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik